Neler yeni

4 öğrenciye bedel öğrencim :(

Katılım
20 Eki 2012
Mesajlar
87
Beğeniler
0
#1
sınıfta kımseyle birşey paylaşmak istemıyor
oldukca hırcın bır cocuk
5 yasında ve hala altında bez var
sınıftakı herkesın dıkkatını dagıtıyor tum ogrencılerım sıkayetcı
cunku onun yuzunden hıcbırseyı duzgun yapamıyoruz sınıfta
cok cabuk sıkılıyor hemen bahceye gıdıp oynamak ıstıyor
ama onunlada kımse oynamadıgı ıcın cıglıklar atıp kafasına vuruyor yuzunu cızıyor.
yerı geldımı bana bıel vuruyor
gecen bı arkadasının kolunu ısırdı.
tum ogrencılerımı uyarıyorum ugrasmayın sınırlendırmeyın dıye aama cocuklar ıste dınlemıyorlar
ailelerden sıkayet gelyor sureklı
cocugun kendı aileside dogal olarak kabullenemıyor benım oglum cok akıllı ve zekı yapmaz dıyor.

inanın nasıl davranıcagımı sasırdım ne yapsam nafıle cocuga..şansımada hergun gelıyor hıc aksatmadan :( nolur yardımcı olun
 

Selma Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,387
Beğeniler
5
#2
okulunuzdaki rehberlik servisini bilgilendirin hocam gerekirse rama yönlendirirler.
 
Katılım
20 Eki 2012
Mesajlar
87
Beğeniler
0
#3
psikolojık danısmanımız var zaten okulda cıldırdıgı an o ılgılenıyor ama ne fayda
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#4
gulsendolu öğretmenim; sınıf yönetimi konusunda ne denli zorlandığınız belli oluyor. Çok zor bir durum. Ancak sizin veli ile iş birliği yapmanız ile çözülecek bir durum olduğundan, tek başınıza çözüm arayışına girmeniz çok fazla birşey değiştirmeyecektir. Bu nedenle Selma öğretmenimize sonuna kadar katılıyorum.

Öncelikle lütfen gözlemlerinizi yazınız. Hangi etkinlikte nasıl davrandı? siz ne söylediniz, ne önlem aldınız? bütün bunları not tuttuktan sonra psikoloğunuzla birlikte veliye bir randevu verin. 5 yaş çocuğunun gelişim özelliklerini anlatın.

Bazen çocuklar istenmeyen davranışları yaşıtlarından farklı olduklarını hissettiklerinde de yaparlar. Sizin anlatmanızdan bu çocuğun aşırı özgür yetiştiği izlenimini edindim. okul yaşantısı ile kurallarla tanışmaya başladı. bu onun alışması için oldukça farklı bir durum. veliniz ile yapacağınız bireysel toplantıda okulda uyguladığınız kurallardan bahsedin.

Velinin sınıf içi etkinliğine katılımı planlamanızı bir an önce başlatın ki bu veliniz de sınıfa gelip diğer çocukların davranışları ile kendi çocuğununkini kıyaslayıp 'benim çocuğum çok zeki', mantığından çıkarak kendi öz eleştirisini yapabilsin.

Allah kolaylık versin.:)
 
Katılım
20 Eki 2012
Mesajlar
87
Beğeniler
0
#5
altı bezlı oldugu ıcın sınıfta ustunude degıstırmıyor öğretmenler odasına girip orada degısımı gerceklestırıyoruz. ve asla bezınde buyuk tuvaletı yok. sıze ve bana ezıyet olmasın dıye yapmıyorum dedı bana. çıkartmayı denedım tuvaletının geldıgını anlıyorum hadı gıdelım dedım hayır olmaz gelmedı dedı ve tabıkıde altına yaptı :)

ayrıca gıyınırken bır kac soru sordum aileyle ilgili babası asker ve baskın bır babaymış.babam benı dovuyor dıyor. annemle de kavga edıyor. dıyor.

babadan cok fazla korkuyor.
velıyle hergun yazısma defterımız var sakın kotu seyler yazma doverler benı dıyor.

evde şiddet oldugunu bıle bıle de 16:30 dan sonra cıldırmaları gelıyor eve gıdıcem dıye heryerı yumruklayıp kafa atıyor sandalyeleri fırlatıyor.

hafta sonu neler yaptınız sorusuna herkes gezmede onları anlatıyor. bızım cocuk bana ızın vermedıler evde oturdum hep dıyor.

aileyle kesınlıkle psikolojık danısman eslıgınde konusmamız gereklı . ailede tabıkıde farkındadır ama bıze soyleyemıyor olabılır.
cocugun hafta sonları katılabılecegı sosyal faalıyetlerede ıhtıyacı var gıbı duruyor.

artık ıldırdıgı an kendı halıne bırakıyorum bu sefer yere yatıp ayaklarımdan tutyor. ben yurudukce oda suruklenıyor vuruyor bana. bende artık dıger cocuklarda görmesın dıye onu ıdareye ındırıyorum psıkolojık dansımanla oturuyor sakınlesınce tekrar sınıfa alıyorum
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#6
gulsendolu öğretmenim; çocuk hakkındaki yazdıklarınıza maddeler halinde yanıt vermek istiyorum.

1. Alt ıslatma: A) Çocuğun fiziksel bir rahatsızlığı olup olmadığına baktırılmış mı? ilk önce bu düşünülür.
B) Böyle bir durum söz konusu değilse pskilojik sorunlar değerlendirilmeli.
* Çocukta tuvalet korkusu oluşmuş olabilir. Bezden kurtulması için söylenen olumsuz ya da olumlu sözcüklerin verebileceği bilinçaltı olaylar,
**Ya da onun için çok kıymetli olduğundan en kıymetlisini tuvalete yapmak istemiyor, olabilir.
***Baba korkusundan yapıyor olabilir. Ancak bu durum şiddet gördüğü an gerçekleşir. Bunun üzerinde pek yoğunlaşmadım.

Arkadaşları ile birlikte tuvalete gidiyor, değil mi? Çocuklar bunu fark ederlerse çok iyi olur. Böylece ona bebek muamelesi yapacaklardır. Biz hiç bir zaman bir çocuğun diğerine bebek muamelesi yapmasını, onunla alay etmesini istemeyiz. Ancak buradaki durum biraz farklı. Davranışının farkındalığı için yaşıtları tarafından kınanmasının daha yerinde olacağını düşünüyorum. Bu olağan binde bir olan bir altına kaçırma olsa, bunu normal karşılar, büyüklerin bile yapabileceğini, bazen hasta olduğumuzda çişimizi tutmakta zorlanabileceğimizi, bunun için taş gibi soğuk yerlere oturmamamız gerektiğini açıklarız.

2. Şiddet: Bana pek inandırıcı gelmedi. Ya size çocuğun söyledikleri inandırıcı geliyor mu? Bu doğruysa, şiddet görüyorsa o zaman alt ıslatma ile yakından ilişkisi olabilir. bu konuda aile ferlerinin düşüncelerini almadan yorum yapmak çok zor.

3. Hayal Gücü:Gerçek hayatında yaşamadığı olayları yaşamış gibi anlatıyor olabilir. 'Bana izin vermediler', baskı anlatan bir ifade. Bence çocuğun her söylediğinin altında 'imdat', çağrısı yatıyor, gibi.

Öğretmenim çocuğun yaptığı resimlerde tekrarlar var mı? Yani hep aynı tarzda resimler çiziyor mu? Resimlerinde baba var mı? Babayı çok büyük ve kızgın mı çiziyor? Bu resimlerde çocuk nerede, kimin yanında?, bütün bunları henüz değerlendirecek fırsat bulamadıysanız, bütün çocuklara bir aile resmi çizdirin. Eve de ödev verin, evde de çizip gelsin. Benzer yönü var mı? Kullandığı renkler...Bütün bunlar size düğüm çözücü cevabı verecektir.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×