Neler yeni

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri & Zakir Hussain

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri & Zakir Hussain

02 Kasım - 27 Nisan
İstanbul


Zakir Hussain & Masters of Percussion

Avea, kurulduğu günden bu yana müziğe verdiği desteği, Geleneksel Sıra Dışı Müzik konserleri ile sürdürüyor. Avea’nın ana sponsorluğuyla; 3. Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında gerçekleştirilecek Zakir Hussain & Masters of Percussion konseri 2 Kasım’da müzikseverlerle buluşacak!

Zakir Hussain en çok 1975 yılında İngiliz gitarist John McLaughlin ve kendisi gibi Hintli olan viyolonist L. Shankar ile kurduğu Shakti grubu ile tanınmıştı. Grubun amacı doğu ve batı müzik sentezlerini bir noktada birleştirmekti. Günümüzde artık her köşede, her sanatçının burnunu sokmaya çalıştığı bu müzik sahası ilk defa Shakti üçlüsü tarafında başlatıldı. Üç yıl boyunca tüm dünyada konser verip ideolojilerini tanıtan ekip, üç albümü kaydettikten sonra 1978 yılında ayrıldı. Sonra 1998 yılında Remember Shakti adı altında tekrar birleşti. Bu süre içerisinde tüm bilinçli dünya sanatçıları tarafından tanınan bir hale gelen Zakir Hussain sayısız müzik işbirliğine karıştı. Bunların en başında gelen Grateful Dead’in bateristi Mickey Hart ile yaptığı müzik birliği, sonra sırasıyla, George Harrison, Joe Henderson, Van Morrison, Jack Bruce, Tito Puente, Pharoah Saunders, Bill Laswell, Billy Cobham, Hong Kong Senfoni Orkestrası ve New Orleans Senfoni Orkestrası. Her türlü müziğe sanatını işleyebilen Zakir Hussain, müziğin ne kadar ayrı coğrafyadan gelse bile aynı havan içinde dövülebileceğini tüm dünyaya kanıtladı. Böylece etnik müzik kavramı müzik literatüründe yerini aldı.

Diego El Cigala

Müziğe verdiği destekle tanınan Avea’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen geleneksel Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında Flamenko müziğinin dahi ismi Diego El Cigala, Latin müzikseverlere unutulmayacak bir müzik deneyimi yaşatacak. Diego El Cigala, 17 Aralık’ta sahne alacak!

Asıl adı Ramón Jiménez Salazar olan Diego El Cigala, tanınmış Salamanca’lı müzisyen Rafael Farina’nın kız kardeşi olan Aurora Salazar Motos ile Endülüslü José de Córdoba’nın oğlu olarak, 1968 yılının soğuk Aralık ayında dünyaya geldi.

Küçük Diego zamanını futbol topunun peşinde koşarak geçirse de, ne zaman şarkı söyleyen birini duysa herşeyi bırakıp dinlerdi. On iki yaşındayken Madrid’de genç şarkıcılar için düzenlenen “Certamen Flamenco Joven de Getafe” yarışmasını kazandı. Aynı yıl içinde “Gente Joven” adlı İspanyol televizyon programında da ödül kazandı.

Kısa süre sonra Cristóbal Reyes, Mario Maya, Manolete, Farrruco, Manuel Camacho ve El Güito gibi o dönemin tanınmış flamenko dansçıları için şarkı söylemeye başladı. Ardından da Camarón, Tomatito, Gerardo Núñez ve Vicente Amigo gibi müzisyenler, albümlerinde şarkı söylemesi için onu seçtiler.

Diego El Cigala, solo kariyerine 1997 yılında prodüktörlüğünü David Amaya’nın yaptığı “Undebel” adlı albümüyle adım attı. Albümün gitar kayıtlarında Antón Jiménez, David Amaya, Paquete ve Tomatito gibi ünlü gitaristler yer aldı.

2000 yılında ikinci albümü “Entre vareta y canasta” yayınlayan sanatçı, bir yıl sonra "Corren tiempos de alegría" isimli çalışmasında, Trueba’nın “Calle 54” adlı filmde de yer alan caz sanatçılarıyla birlikte yer aldı. Bu cazcılardan Bebo Valdés and Jerry González, Cigala’nın kariyerinde önemli bir yere sahip oldular. Bu albüm, Latin Grammy ödüllerinde en iyi flamenko albümü dalında adaylık kazandı.

Jerry González ile birlikte kaydettikleri “Piratas del flamenco” albümünün turnesinde Meksika ve İspanya’da nefes kesici canlı performanslar imza atan Diego El Cigala, Bebo Valdés ile yaptığı ilk kayıt sonrasında uzun sürecek bir birlikteliğin de ilk adımı atılmıştı.

Cigala ve Valdés’in Miami’deki “Gusman Theatre” da verdikleri konserin yankıları büyük oldu. Basın “Lágrimas Negras” adlı projenin bu canlı performansı sonrasında Valdés’e “Küba müziğinin yaşayan klasiği” yakıştırmasını yaparken, Diego El Cigala’yı da “Flamenkonun Sinatrası” ilan ediyordu. “Lágrimas Negras”, 2003 yılında New York Times tarafından yılın albümü seçilirken, dünyanın dört bir yanından dinleyici kitlesine ulaşan bir albüm oldu ve iki yıl boyunca listelerin üst sıralarındaki yerini korudu.

Diego El Cigala 2005 yılında büyük ressam Pablo Ruiz Picasso’ya adadığı “Picasso in my eyes” adlı albümünü yayınladı. Bu albüme katkıda bulunanlar arasında Paco de Lucia, Tomatito, Raimundo Amador, Josemi Carmona ve Jerry Gonzalez gibi isimler de yer aldı.

2006’da kendi çalışmalarından oluşan 5 CD’lik bir derleme yayınlayan Cigala, Afrika’nın altın sesi olarak tanınan Salif Keita ile Sevilla’da aynı sahneyi paylaştı. Bu performans, Diego’nun geleneksel müzik türlerine ne kadar kolay adapte olduğunun da kanıtı oldu. Aynı yıl Latin Grammy Ödülleri töreninde En iyi Flamenko albümü ve en iyi müzik klibi dallarında ödüle layık görüldü.

Diego El Cigala, yeni projeler tasarlamaktan hiç sıkılmayan bir sanatçı olarak devamlı üretmeye devam ediyor ve ekliyor:

“Bir senfoni orkestrasıyla albüm kaydetmeliyim. Gözlerimi kapıyorum, yanımda gitaristim, kendimi müzisyenlerle çevrilmiş olarak hayal ediyorum. Bu çok heyecan verici…”

Anouar Brahem Quartet

Doğum yeri olan Tunus’un dünyaya tanıttığı en önemli müzisyenler arasında yer alan Anouar Brahem, kurulduğu günden bu yana müziğe verdiği önemle tanınan Avea’nın ana sponsorluğunda düzenlenen 3. Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında sahne alıyor. Müzik kariyeri boyunca birbirinden başarılı projelere imza atan Anouar Brahem; Arap, Akdeniz, İran ve Tunus halk müziklerini cazla harmanlama ustalığıyla tanınıyor. Brahem, 10 yaşında konservatuarda ud çalışmaya, üstat Ali Sriti’den ders almaya başladı. Ali Sriti ona her gün evinde Arap müziğinin sırlarını, usta-çırak ilişkisi içinde öğretti. Anouar Brahem Quartet konseri; 14 Ocak’ta müzikseverlerle buluşuyor.

Bratsch

Kurulduğundan itibaren müzik dünyasının en önemli isimlerini; konser serileriyle Türkiye’deki müzikseverlere sunan Avea, 3. Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında efsane müzik topluluğu Bratsch’ı getiriyor. Farklı müzik türlerini ustaca kurgulayıp yorumlayan Bratsch, Avea ana sponsorluğuyla 4 Şubat’ta sahne alacak.

Bratsch, 1972 yılında Dan Gharibian (gitar ve vokal) ve Bruno Girard (keman) tarafından kurulan Bratsch daha sonra Pierre Jacquet (bas gitar), Nano Peylet (clarinet) ve François Castiello’nun (akordiyon) katılımıyla, deneysel caz, Doğu Avrupa çingene müziği ve özellikle Django Reinhardt tarafından bulunan Manouche caz gibi çeşitli disiplinlerden gelen Fransız müzisyenler için bir buluşma noktası olmuştur. Bu kimyayı kendine has üslubuyla icra eden Bratsch, repertuvarının önemli bir kısmını kendi bestelerinden oluşturmuş ve kurmaca folklorüyle Karadeniz’den Atlantik’e uzanan bir bölgeye hitap etmektedir. Bratsch Moskova’dan Los Angeles’a, İstanbul’dan Montreal’e, Kazablanka’dan Atina’ya Berlin, Helsinki, Budapeşte, Londra veya Gazze’ye kadar birçok şehrin müzikseverleriyle buluşmuştur. 2010 yılında piyasaya çıkan albümleri “Urban Bratsch” süresince esinlendikleri bu şehirlere Bratsch müziğini götürerek müziği bu noktalarda kutlamak isteyen grup geçtiğimiz güz döneminden beri bu parçaları seslendiriyor.

Mostar Sevdah Reunion


Avea’nın müziğe sağladığı katkı ve desteğin en önemli göstergelerinden olan Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında; sevdalinka ile çingene müziğini ustaca birleştiren Mostar Sevdah Reunion, Türkiye’deki müzikseverlerle buluşuyor. Dünyanın dört bir yanında yüzlerce konser veren grup, 10 Mart’ta unutulmaz bir performans sergileyecek.

Bosna-Hersek Mostar kökenli, sevdalinka ile çingene müziğini birleştiren tarza sahip bir müzik grubudur. Grup efsane çingene şarkıcı Şaban Bayramoviç ile 2 ve Balkanların caz divası kabul edilen Ljiljana Buttler ile 2 olmak üzere toplam 7 albüm yapmıştır.1998 yılında Dragi Šestić tarafından kurulan grup başta Paris, Londra gibi müzik devi şehirler olmak üzere Canarya Adaları, Madeira Adaları ve Avusturalya gibi değişik yerlerde 200’ün üzerinde konser vermiştir.Bunların arasında Sarajevo Caz Festivali, International Roma Festival, International Filmfestival Frankfurt, Pavarotti Music Center - Blues Festival, London The Marquee Club, World Music Festival , Festival La Note di San Lorenzo gibi festivaller olduğu gibi grup 2004 yılında İstanbul CRR’ de bir konser vermiştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×