Neler yeni

AYÖP: ÖSYM soruların sızdığını kabullendi

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'ndan sınav iptali değerlendirmesi: ÖSYM soruların sızdığını kabullendi

Cumhuriyet- Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hasan Basri Ekici, Ankara’da bir parkta bulunan KPSS yanıtlarının yazılı olduğu kâğıdın sahibinin sınavının iptal edilmesi ile ilgili olarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Tertemiz bir sınavdı” değerlendirmesini anımsattı ve “Hani tertemiz bir sınavdı? Bugüne kadar, Erdoğan’ı da arkasına alarak iddialara yanıt veren ÖSYM, bu adayın sınavını iptal ederek soruların sızdırıldığını kabul etmiştir” dedi.

KPSS’de sınavı iptal edilen 320 adaydan birinin Ankara’da bir parkta bulunan soruların yanıtlarının bulunduğu kâğıdın sahibi olması, KPSS’ye yönelik sızıntı ve kopya iddialarını güçlendirdi. AYÖP Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Ankara Temsilcisi Ekici, ÖSYM’nin 320 adayın sınavını neden iptal ettiğini açıklaması gerektiğini belirterek, “Bu 320 kişinin soruları yayımlayan Beyaz Kalem Yayınları ile ilgileri var mı? Soruları sınavdan önce aldılarsa, ÖSYM’nin kendi koyduğu kurallara göre sınavın iptal edilmesi gerekir. Ama ÖSYM kendi koyduğu kuralı uygulamıyor” dedi.

‘Siyasi baskı iptali engelledi’

Sınavın iptal edilmemesinde veya hiçbir işlem yapılmamasında Başbakan Erdoğan’ın “tertemiz bir sınav” açıklamasının etkili olduğunu ifade eden Ekici, “Siyasi baskı, iddialar karşısında bir şeyler yapılmasını, sınavın iptal edilmesini de engellemiş oldu. İptal demek Başbakan’ın kamuoyunu aldattığını gösterecek çünkü. Bunu göze almıyorlar” diye konuştu.

Ekici, sınavı iptal edilen 320 adaydan bir tanesinin de Ankara’da bir parkta bulunan yanıtların yazıldığı kâğıdın sahibi olduğunu da anımsatark “Bu sınavı neden iptal ettiniz? Bu soruya yanıt alamadığımız sürece Başbakan’ın ‘sınav tertemiz’ açıklaması aklımıza geliyor. Hani tertemiz bir sınavdı? Sızıntı dedik, kopya dedik. Bugüne kadar, Erdoğan’ı, hükümet üyelerini de arkasına alarak iddialara yanıt veren ÖSYM, bu adayın sınavını iptal ederek soruların sızdırıldığını kabul etmiştir” değerlendirmesini yaptı. Ekici, binlerce KPSS adayının beklediği netlerden çok daha düşük puanlarla karşılaştığını da aktardı.
alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,894
Mesajlar
30,370
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×