Neler yeni

Beynin Daha İyi Çalışmasını Sağlayan Besinler

Katılım
28 Şub 2014
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#1
Mehaba arkadaşlar bugün size Uzman Diyetisyen Sekan Tutar'ın Beynin iyi çalışmasını sağlayan yiyecekler hakkında verdiği bilğileri paylaşıcam.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar , öğrenileni unutmak, dikkatsizlik ve konsantrasyon eksikliğinin en mühim nedeninin beynin istenildiği benzeri beslenememesinden kaynaklandığını ifade etti . Uzman diyetisyen , kahvaltıda protein ve karbonhidrat karışımı bir öğününü beynin çalışmasını kolaylaştıracağını ifade etti .

Uzm. Diyetisyen Serkan Tutar , beslenmenin beyin üzerindeki tesirlerine ilişkili olarak haber verdi. Bilhassa öğrenileni unutmak, dikkatsizlik ve konsantrasyon eksikliğinin beslenme bozukluğu ile alakalı meydana geldiğini kaydeden Serkan Tutar , "Beynin daha sıkı beslenmesini imkanı sunan besinleri tüketmek sorunları azaltmak ya da ortadan kaldırmak amaçlı şarttır.

Beynimiz, tüketmiş olduğumuz besinlerden almış olduğumuz enerjinin yüzde 20'sini harcamaktadır. Bilhassa glikoz beynin dayanılmaz besinidir. Mühim toplantılarımız olduğunda, sınav öncesinde ya da sınav hemen , dikkatimizi toplamamız gerekli durumda olan seminer ya da kongreler öncesi beyni glikoz ile beslemek avantaj sağlayacaktır." diye konuştu .

Yazımız biraz uzun olduğu için foruma herpsini yazamadım.
Makalenin devamı için tıklayınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×