Börülce Salatası
Malzemeler
500 gr taze börülce
2-3 diş sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
Yapılışı:
- Börülcelerin uç kısımlarını temizleyip kaynayan tuzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Kevgir ile alıp içi buzlu su dolu bir kabın içine aktarın.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırın. Börülceleri süzgece alıp suyunu iyice süzdürdükten sonra sos ile karıştırın. Üzerini kapatarak 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Alıntıdır.
Malzemeler
500 gr taze börülce
2-3 diş sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
Yapılışı:
- Börülcelerin uç kısımlarını temizleyip kaynayan tuzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Kevgir ile alıp içi buzlu su dolu bir kabın içine aktarın.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırın. Börülceleri süzgece alıp suyunu iyice süzdürdükten sonra sos ile karıştırın. Üzerini kapatarak 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Alıntıdır.