1. Sitemizin yazılımı değişmiş olup kullanıcı adı ile girişlerde başlangıçta sorun yaşanabilir , özellikle kullanıcı adında Türkçe Karakter olanlar. Giriş yapmak için kullanıcı adı yerine mail adresiniz ile giriş yapınız. Sorun yaşarsanız erdoganibrahim@msn.com'dan bana ulaşabilirsiniz.İbrahim ERDOĞAN
    Duyuruyu Kapat

BOL BOL YOĞURT YİYORUM DİYENLER! DİKKATLİ OKUMALI.!

'Sağlık' forumunda Emel Hoca tarafından 27 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

  1. Emel Hoca

    Emel Hoca Moderator

    Katılım:
    13 Ekim 2011
    Mesaj:
    2,988
    Alınan Beğeniler:
    2

    BOL BOL YOĞURT YİYORUM DİYENLER! DİKKATLİ OKUMALI.!


    *Bir tek peynirle, yoğurt ve sütlü gıdalar kalmıştı güvenip keyifle yiyebildiğimiz
    *BOL BOL YOĞURT YİYORUM DİYENLER DİKKATLİ OKUMALI
    *ÖYLE fBİR DURUMA GELDİK Kİ NE YESEK MUTLAKA BİR SAKINCASI OLUYOR...
    AMA BU YOĞURT İŞİ BAŞKA...


    ESKİDEN HALİS SÜTTEN YAPILMIŞ YOĞURT, İKİ GÜNDE EKŞİME YAPARDI.
    ŞİMDİ BİR AY DAYANIYOR. MEĞER SEBEBİ VARMIŞ.

    (SOLiTiN)


    *OKUYUN VE ULKE SAĞLIGININ KORUNMASI İÇİN GEREĞİNİ YAPIN LÜTFEN.





    *DÜNYA, KÖTÜLÜK YAPANLAR YÜZÜNDEN DEĞİL, YAPILAN KÖTÜLÜĞE KARŞI MÜCADELE ETMEYENLER YÜZÜNDEN KÖTÜLEŞİYOR!

    *Bu kadarına da pes artık, gıda firmaları bir kaç kuruş için hayatlarımızı hiçe sayıyor ve halkımızı bu yönde bilinçlendiren bilim adamlarımızı tehdit
    etmeye kadar işi vardırdılar.

    *Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınlarından dolayı ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.


    SOLİTİN,


    Aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan. Hatta, basit olarak melaminimsi bir plastik, sütlere, yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor, bu hem imalat procesleri açısından zaman kazandırıyor, hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor, hem maliyeti inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.


    *Çocuklarınıza beş kuruşa, yirmi kuruşa, elli kuruşa gofret, çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz, evlerimize çeşit çeşit peynir, yoğurt, hazır sütlü tatlıvs. girebilmesi hep bu yüzden.


    *SOLİTİN bir tricalcid bileşiği yani doğada en bol ve bedava
    bulabileceğiniz türden, tebeşir gibi, alçı taşı gibi. Oysa bu bileşik böbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin
    kanı süzmesini engelliyor ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları hatta ciddi mental bozukluklar yaratıyor.





    Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21.Europe Pscy-*
    hatry Society için hazırlanan bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN
    kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu, Özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için kabul edilmedi.

    SOLİTİN TESBİTİ İÇİN

    *Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde
    bildirmiyor, aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz.
    *Eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz.





    Bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz. Çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz. Bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil. !




    Aldığınız sıvı ürünler (süt,ayran,çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz:





    *Bir metal'i (çatal,kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.


    *Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz. *Eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.




    *Çikolata, gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın,eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.





    *Sağlığımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.


    Saygılarımla





    Yrd.Dç.Dr
    Gülden Semavi


    Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi
    Biyokimya Blm.
     
  2. Emel Hoca

    Emel Hoca Moderator

    Katılım:
    13 Ekim 2011
    Mesaj:
    2,988
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ben de bütün bu yazılanlara yorum yapmak istiyorum.

    Hemen hemen her gün başımın ağrısının solitin maddesi olduğunu uzun süredir düşünüyordum. Çünkü peynir yedikten sonra başağrımın arttığını fark ettim. Sonra komşum ile paylaştım. Kardeşinin köyde inekleri olduğunu, ünlü süt ürünleri fabrikalarının köyden süt topladıklarını söyledi. Toplama işleminden önce ise her üretici solitini süte katıp, köyde diğer üreticilerin sütleri ile pastörizasyon edildikten sonra süt tankerlerince toplandığını belirtti.:(

    Solitin atma ile ilgili de bir standart olduğunu düşünmüyorum. Yoksa bu denli sağlığımız etkilenmezdi.:(

    Yine komşumun dediğine göre kardeşinin kolları süte solitin atımında yanmış. Düşünsenize bizim iç organlarımız ne hale geliyor?

    Ben bildiğimiz bir üreticiden süt alıyorum. Yoğurdumu kendim mayalıyorum. Geçenlerde satın aldığım süt ile lor yaptım, mis gibi yedik. O loru yediğim günlerde hiç başım ağrımadı.

    Hadi ben süt bulup kendi problemimi çözmeye başladım. Büyük şehirdekiler ne yapsınlar?

    Üreticiler süt bozulmasın, diye süte kattıkları bu maddenin zararını elbette yeterince bilmiyorlardır. Bilseler eski yöntemle kendi sütlerini, yoğurtlarını tüketmeye devam ederlerdi.

    Hangi peynirin üzerine baksak PASTÖRİZE yazıyor.:( Yazmasın, yine eskisi gibi inekten sağıldığı şekli ile peynir yapsınlar. Yine 3-4 ay salamura olduktan sonra soframıza gelsin.:(

    Üreticiler ne zaman hızlı tüketim ve çok para kazanmak yerine sağlığı ön plana çıkaracak?

    Sağlığımız ile oynanan oyunlar ne zaman bitecek?
     
  3. Z.Zerrin Çiftçi

    Z.Zerrin Çiftçi Kayıtlı Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2011
    Mesaj:
    1,733
    Alınan Beğeniler:
    1
    gerçekten inanamıyorum hayret verici bilgiler :( :( :(
     
  4. Emel Hoca

    Emel Hoca Moderator

    Katılım:
    13 Ekim 2011
    Mesaj:
    2,988
    Alınan Beğeniler:
    2
    Her şey para kazanma uğrana.:( Solitini koymazsa süt kesilecek, bozulacak bu da maddi kayıplara neden olacak. Sağlığımızı düşünen kim?
     
  5. Handan Hoca

    Handan Hoca Moderator

    Katılım:
    13 Ekim 2011
    Mesaj:
    758
    Alınan Beğeniler:
    2
    Yoğurdu severek tüketiyorum. Evde yoğurt mayalıyoruz biz de.. Ancak bu yazılanlar endişe verici gerçekten :(
     

Bu Sayfayı Paylaş


  • Okul Öncesi

    OkulOncesi.net Yenilenen arayüzü ve yazılımı ile siz değerli öğretmenlerimizin kolay kullanımı için yeniledik. Cepten, tabletten her türlü cihazdan kolay erişim imkanı bulunmaktadır. Okul Öncesi etkinlikleri için doğru sitedesiniz.
  • OkulOncesi.net Reklam

    OkulOncesi.net reklam işlemleri için erdoganibrahim@msn.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.