Neler yeni

Çocuk Testleri Eğitimi

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
EKOL PSİKOLOJİK VE PEDAGOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ
UZMAN EĞİTİM PROGRAMLARI
ÇOCUK TESTLERİ EĞİTİMİ
VE
RAPORLAMA




• FROSTİG GELİŞİMSEL -GÖRSEL ALGI TESTİ
• BENDER GEŞTALT GÖRSEL -MOTOR ALGILAMA TESTİ
• BENTON GÖRSEL BELLEK TESTİ
• ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ
• GESSEL TESTİ
• BURDON DİKKAT TESTİ

TESTLERİN İÇERİK BİLGİSİ:
Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi: Temel olarak görsel algılamayı saptamaya yarayan bir testtir. Test el-göz koordinasyonu, şekil zemin, şekil değişmezliği, uzaydaki pozisyon, uzay ilişkileri olmak üzere beş algısal beceriyi ölçmektedir. Üç ile sekiz yaş arası çocuklara uygulanır. Test beş alt testten oluşmaktadır. Bireysel ve grup şeklinde uygulanır.
Bender Gestalt Görsel-Motor Algılama Testi: 9 basit çizimden oluşan görsel motor algılama, performans testidir. Çocuk ve yetişkin olarak ayrılan bu test artık daha çok çocuklara yönelik kullanılmaktadır. Çocuklar için kullanılan formunda yaş sınırı 5 yaş 6ay ila 11 yaş arasındadır.
Benton Görsel Bellek Testi: 8 yaş ve üstü bireylere uygulanan görsel bellek testidir. Bu testte çocuğun gördüklerini kısa süreli mi yoksa uzun süreli belleğe mi kaydettiğini tespit etmek amaçlı kullanılmaktadır. Göstermeli ve çizimli olmak üzere iki çeşidi vardır.
Ankara Gelişim Tarama Envanteri: 0–6 yaş arasındaki çocukların gelişimi bu testte 4 farklı alanda incelenmektedir. Bu test sadece anne, baba veya çocukla daha çok vakit geçiren veya ilgilenen kişi tarafından doldurulmalıdır. Çocuğun becerilerini değerlendirmeye yöneliktir.
Gessel Testi: 1–7 yaş arasındaki çocuklara uygulanır. Kolaydan zora doğru sıralanmış 7 şekilden oluşur. Şekiller her yaşın seviyesine göre düzenlenmiştir. Test sonucuna dayanarak çocuğun zekâ düzeyi ve gelişim yaşı hesaplanır.
Burdon Dikkat Testi: Bu test çocuğun ve gencin dikkat gücünü ölçer.10-20 yaşındakilere uygulanır.

EĞİTİM PROGRAMI:
Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi- Bender –Gestalt Psikomotor Algı ve Koordinasyon Testi- Benton Görsel Bellek Testi- Ankara Gelişim Envanteri- Gessel Testi –Burdon Dikkat Testi-ile ilgili teorik bilgiler ve uygulamalı anlatım sonunda kursiyerler tarafından yapılan uygulamaların değerlendirilmesi. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

EĞİTİM TARİHİ: 16 Kasım 2011 17.30- 20.00
23 Kasım 2011 17.30- 20.00
30 Kasım 2011 17.30- 20.00
07 Aralık 2011 17.30- 20.00

EĞİTİMCİ: Yrd.Doç.Dr.Müge Yüksel (Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi)

KİMLER KATILABİLİR: Psikolojik Danışman, Psikolog, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanları, Özel Eğitimciler, Sosyal Hizmet Uzmanları ile Üniversitelerin bu bölümlerinde öğrenimlerine devam eden son sınıf öğrencileri.
KATILIMCI SAYISI: Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. ( Bu sebeple kayıtta arama önceliği dikkate alınacaktır.)


Ayrıntılı Bilgi İçin Linke Tıklayınız://www.ekolpsikoloji.com/duyuru_detail.asp?id=11
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×