Neler yeni

Dereotlu Pohaça

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Dereotlu Pohaça


pohaça
okulöncesi.net mutfak
dereotu
hamur işleri
tuzlu



24 adet



Malzemeler:

1 demet dereotu
1 yumurta (akı hamuruna, sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1+1/4 su bardağı zeytin yağı
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
yaklaşık 5 bardak kadar un
1 yemek kaşığı elma sirkesi içinde köpürtüldükten sonra unun üstüne eklenen
1 çay kaşığı karbonat


içi için:
Çatalla ezilmiş Köy peyniri


Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında açık yeşil renkte bir hamur elde edilir. (Sıcak havada yapıyorsanız yarım saat dinlendirdikten sonra pohaçanızı yapmanız uygun olacaktır.) Yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp elinizle bir çay tabağı büyüklüğünde açınız. Ortasına bir tatlı kaşığı peynir koyup kapatınız.
Bütün pohaçalar hazır olunca pohaçaların üzerine, biraz zeytin yağı karıştırılmış yumurta sarısını sürünüz. Çörek otu ve susam serpip önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pişirmeye bırakınız. 10 dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye indirip iyice kızarıncaya kadar pişriniz.

kıtır kıtır dereotlu pohaçanızı yerken dışarıdan satın aldıklarınızdan çok daha güzel yaptığınızı göreceksiniz.


Not: karbonat yerine kabartma tozu da kullanabilirsiniz.

Afiyet bal, şeker olsun. Ama lop lop yağ olmasın.:)


:diş: unutmayınız. :15306_utangac_asik_
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×