Neler yeni

Dinlemenin 20 Altın Kuralı

Seda_

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
240
Beğeniler
1
#1
Bütün istikrarsızlıkların temelinde iletişimsizlik yatar. Dinlemek ?fiziksel, duygusal ve entelektüel girdileri bir anlam anlayışıyla bütünleştiren süreç?tir. Sağlıklı iletişimin diğer unsurları ifade netliği ve benliktir.
Ne yazık ki dinlemeyi bilmiyoruz. Yöneten-yönetilen ilişkisinde yönetilen hep şikayet ediyor. Yönetenler de yönettiklerini ezmeye çalışıyor, o makama geçtiklerinde her şeyi unutuyorlar. Yönetici gücünü makamından, liderse yeteneğinden alır. O makama birtakım yetkiler verilmiştir. Önemli olan o yetkileri doğru kullanabilmek.

Dinlemenin 20 altın kuralı şunlardır:
Dinlemeyi iste, iyi bir dinleyici gibi davran, anlamak için dinle, tepki koy, konuşma, konuşan insanın duygularını anla, sorular sor, dikkatini konuşana yönelt, konuşanın yüzüne bak, gülümse, duygularını işe karıştırma, dikkatini dağıtan şeylerden kaçın, temel noktaları kavra, iletişim sağlanması için sorumluluğu onunla paylaş, kişiler yerine fikirlere tepki göster, kafanın içinde onunla münakaşa etme, kendinle ilgili düşünme, konuşanı sinirlendirme, acele yargılardan kaçın, dinlemeyi eğlenceli bir iş olarak gör.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×