Neler yeni

Fil Yavrusu

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
kukla ile masallar, okul öncesi masalları, küçük fil yavrusu hikayesi, masalı


FİL YAVRUSU


Afrika 'da bir ormanda bir fil ailesi yaşarmış. Bu ailenin en küçük üyesi olan yavru fil çok inatçı ve yaramazmış. Ayrıca ailesini ve bulunduğu yeri beğenmez, başka hayvanlar gibi olmak istermiş. Bir keresinde aile dolaşmaya çıkacakmış.
-''Bizimle gel.'' demiş. baba fil.
-''hayır, ben sizinle gelmiyorum''. diye başını sallamış inatçı fil yavrusu.
-''gel hadi, beraber gidelim gezmeye'' demiş. annesi
-''hayırrr gelmiyorum.'' diye üstelemiş bizim küçük fil.

Ailesi çaresiz küçük fili bırakıp çıkmışlar dolaşmaya.
yavru filde bir süre kendi başına oynamış. ama sonra canı sıkılmaya başlamış. ''bundan böyle fil olmak istemiyorum küçük fil olmak çok kötü bir şey'' diye düşünmüş.

'peki ne olayım?'. diye düşünürken o sırada zıplaya zıplaya gezen bir ceylana takılmış gözü.
- ''haaa evet ceylan olabilirim'' diye karar vermiş. ceylanı taklid ederek onun gibi zıplamaya başlamış. Ama kalın ve hantal ayakları birbirine takılmış, Bizim filcik burun üstü yerde bulmuş kendini !.

'Ceylan olmak o kadar da eğlenceli değil' diye düşünmüş.
Yürüye Yürüye maymunların olduğu ağaçların yanına gelmiş. ' Maymun olabilirim belki '' diye düşünmüş. Ağacın üzerinde daldan dala atlayan maymun yavrularına seslenmiş : 'bundan böyle bende maymunum! '.

Maymunlar ağaçtan küçük filin yanına gelmişler. Üzerine çıkmışlar, kimi kulaklarını çekmiş, kimi kuyruğuna asılmış, kimi kafasına hindistan cevizi atmış. Bizim inatçıve yaramaz fil, Maymunların arasından zor kaçmış.


Yolda rengarenk bir papağana rastlamış. Papağan Bir Ağaçtan ötekine uçuyormuş. Küçük filin çok hoşuna gitmiş:

''bende papağan olmak istiyorum, bana uçmayı öğretirmisin? ' demiş papağana.

''Elbette !' demiş papağan beraber göl kıyısındaki dik yamaca gitmişler. Papağan '' haydi uçalım!'. diyerek kendini yamaçtan aşağı bırakmış. Papağan kanatlarıyla uçarken , yaramaz fil yavrusu, paldır küldür yuvarlanmış ve kafasının üstüne göle çakılmış. Çamur içinde sudan kendisini kurtarmaya çalışırken çok korkmuş. Zorluklarla karaya çıktığında üstü başı çamur içindeymiş ve her yeri fena halde ağrıyormuş.

'' Galiba ben fil yavrusu olarak kalmalıyım.' diye düşünmüş. Sonra ailesini aramaya başlamış. Artık onlarla beraber gezmek istiyormuş.

( karakter geliştiren cici masallar serisinden )
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×