Neler yeni

Gülse Birsel: 66 ay mağduruyum

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
4+4+4 eğitim sistemi ve etkileri tartışıla dursun, ilk ders zili bugün çaldı. Oyun çağındaki çocuklar, okul çağına oyunla alıştırılacak. Çocuklar okula adapte olur mu bilinmez zira 66 aylıkken okula gidenler hala o günleri unatamıyor.

4+4+4 eğitim sistemi ve etkileri tartışıla dursun, ilk ders zili bugün çaldı. Oyun çağındaki çocuklar, okul çağına oyunla alıştırılacak. Çocuklar okula adapte olur mu bilinmez zira 66 aylıkken okula gidenler hala o günleri unatamıyor.

Ünlü senarist Gülse Birsel Sabah gazetesinde yazdığı bugünkü köşesinde, "66 ay mağduruyum" dedi. Birsel o günleri "66 ay mı, bir yıl sonra mı tartışması benim için kişisel olarak denenmiş, sonuçları görülmüş bir hikayedir. Hayatımda kendimi başarısız, aptal ve ezik hissettiğim tek dönemdir o 66 aylıkken yaşadığım dört ay!" diye andı.

SANKİ HERKES TOKYO DOĞUMLU

"Öncelikle sayın Başbakan'a şunu belirtmeliyim, bir ihanet veyahut gaflet, dalalet ya da hıyanet içinde değilim" diyen Birsel kendi deneyimini aktardı. Çevrenin önerisiyle okula bir yıl erken başlatıldığını yazan Birsel, "11 Mart doğumlu bir sabi olarak, okulların açıldığı eylül ayında tam tamına 66 ayımı doldururken, eğitim hayatıma başladım. Okuyamıyorum, yazamıyorum, anlamıyorum, berbat! Fişler diyorlar, heceler diyorlar, sanki "Doomo arigato gozaimasu" diyorlar! Sanki ortamda Japonca konuşuluyor ve benden başka bütün sınıf Tokyo doğumlu!" diyerek yaşadığı deneyimi aktardı.

Birsel yaşadığı komik deneyimi ise "Aylar geçti, ben bir "Bugün bayram," yazamadım arkadaş! Ablam iki saat uğraşıyor: "Bugnü beyrm". Abim üç saat ter döküyor: "Buguni byram"! (2012'ye geldik, hala ailede bayramları "Buguni byram" şakası yapılır!) Babam "Benim üçüncü çocuk acaba aptal mı çıktı" diye darlarda! Ezikliğim had safhada. Bazen aklıma esiyor, derste tahtaya gidip renkli tebeşirlerden resim yapıyorum, öğretmen "Hayırdır, delirdin mi, niye kalktın?" diyor. Bugün bayram'ı bırak, niye yerimde oturmam lazım onu bile anlamıyorum!" diye anlattı.

GÖNDERMEYİN ARKADAŞ

Ailesinin uyumsuzluk nedeniyle kendisini okuldan aldığını yazan Birsel, "Sevgili veliler, öğrenciler, değerli okuyucular, şu minimum 72 ay kuralı var ya, onu hangi pedagoglar, hangi eğitimciler çıkarttıysa alınlarından öpmek lazım, bu işi biliyorlar. Yemin ediyorum, mart ayının sonu geldi ve abim yağmurlu ve sıkıcı bir öğle, aylarca "Bugün bayram" yazamayan bana, bir günde bana okuma yazma öğretti! Ertesi eylülde, yani artık 78 aylıkken, altı yaşını bitirmiş halimle birinci sınıfa başladığım gün, okula çantamda kitapla gittim, sıkılmayayım diye! İlkokul süresince hep sınıf birincilerinden oldum, sonraki aşamalarda da eğitimle ilgili hiçbir problemim olmadı" diye de noktayı koydu.

Ailelere de "Göndermeyin arkadaş! Bir sene daha oynasın, hayal kursun, resim yapsın!
Gidip zorlanacağına, daralacağına, kendini başarısız, salak, ezik hissedeceğine, bir yıl sonra gidiversin" önerisini yaptı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×