Neler yeni

Gülümseyen Maskeler

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Gülümseyen Maskeler

Bir zamanlar uzak bir ülkede yaşayan iyi kalpli, güler yüzlü bir maskeci varmış. Maskeci, her zaman gülümseyen maskeler yaparmış. Boş zamanlarında yaptığı maskeleri takar, çocukları güldürürmüş.
Günlerden bir gün maskecinin atölyesine bir tiyatrocu gelmiş. “Maskeci, bana iki tane maske yapar mısın? Ama maskelerden biri üzgün, biri de kızgın olmalı.” demiş.
Maskeci, tiyatrocu gittikten sonra hamurunu yoğurmuş, kalıbını dökmüş ve maskelerini yapmış. Kızgın ve üzgün maskeleri yapmak, onun için çok zormuş. Çünkü o güne kadar yalnızca gülen maskeler yapmış. Kızgın ve üzgün maskeler yapmak, maskeciyi üzmüş. Bu yüzden aynı maskelerin güler yüzlü olanlarını da yapmış.
Tiyatrocu sipariş etiği maskeleri almak için geldiğinde üzgün ve kızgın maskeler hazırmış. Tiyatrocu, “Maskeler; çok güzel. Tam istediğim gibi olmuşlar.” demiş. Parasını ödeyip gitmiş. Maskecinin içi hiç rahat değilmiş. “Neyse ki o maskelerden birer tane daha yaptım. Yanımda olan eşlerinin yüzleri gülüyor; en azından onlar, benim yanımda mutlu.” diyerek kendini avutmaya çalışmış. İşinin başına geçmiş ve yeni maskeler yapmaya koyulmuş.
Maskeci, akşam olunca atölyesini kapatıp evinin yolunu tutmuş. Yolda giderken bir kalabalık görmüş. “Acaba orada ne oluyor?” diyerek kalabalığın arasına karışmış. Meğer meydana bir tiyatro sahnesi kurulmuş. Tiyatro sahnesinde oynayan tiyatro oyuncuları, maskecinin yapığı maskeleri yüzlerine takmış.
Maskeci, gösteriyi izlemeye koyulmuş. Fakat az sonra içini büyük bir üzüntü kaplamış. Çünkü tiyatrocular, üzgün ve kızgın maskeleri takınca seyircilerin de izlerken üzülüp kızdıklarını görmüş. Maskeci buna sebep olduğu için kendini suçlu hissetmiş. Çünkü o, her zaman herkesi güler yüzlü görmek istiyormuş. Hemen atölyesine gitmiş ve gülen yüzlü maskelerini alarak geri dönmüş. Tiyatro sahnesinin arkasına gidip oyunculara gülen yüzlü maskeler vermiş. “Bunlarla oynayın lütfen. Seyirciler, siz bu maskelerle rol yapınca eminim çok mutlu olur ve eğlenirler.” demiş. Sonra da üzgün ve kızgın maskeleri alıp seyircilere seslenmiş. “Bu maskeleri ben yaptım. Ama bu maskelerle oynanan oyunların sizi üzüp kızdırdığını görünce çok üzüldüm. Lütfen şimdi mutlu maskelerle oynanacak oyunu izleyin. İçinize mutluluk dolsun. Gülen yüzünüz hiç solmasın...” demiş. Mutlu maskelerle oynanan mutluluk dolu oyun, herkesi mutlu etmiş. Gökten üç elma düşmüş üçü de güler yüzlü insanların üzerine...



Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×