Neler yeni

Hayvanlar İş Başında

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
hayvanlarla ilgili masallar
okul öncesi masalları
çocuk masalları
çocuk hikayeleri​

HAYVANLAR İŞ BAŞINDA



O gün, Büyük orman ’ da hayat, her zamanki gibi sakin bir şekilde başlamış. Fakat fındık tavşan ‘ın sesiyle birlikte ortalık hareketlenmiş. Fındık Tavşan ; ‘ çabuuk oluuun !! yetişin!! Ormanın diğer tarafındaki ağaçları kesecekler!! Diye bağırarark yavru hayvanlara doğru koşuyormuş.

Bunu duyan yavru hayvanlar , hep birlikte ormanın diğer tarafına doğru koşmuşlar.. Tombo fil , Hadii çabuk olun ağaçlar kesilmeden yetişmeliyizzz.. diyormuş.

Sonunda yavru hayvanlar , ormanın diğer tarafına ulaşmışlar. Hemen bir ağacın arkasına saklanmışlar. İşte orada , Üç kişi , ağaçları kesmek için hazırlık yapıyormuş. Başkanlarının adı Kaya’ ymış. Kaya ‘’ ben keseceğiniz ağaçların üzerine beyaz çarpı işareti koyacağım’’ diyormuş..

Kaya , az sonra ağaçların üzerine çarpı işareti koymaya başlamış. Fakat yavru hayvanlar , planlarını çoktan yapmışlar. Tırpık Ayı, Ağaçların üzerindeki çarpı işaretlerini boya kurumadan bir bir silmiş.

Kaya ise ağaçların üzerine çarpı işareti koyduğunu sanıyormuş. İşini bitirince arkadaşlarının yanına gitmiş. Onlara ‘’ haydi ben keseceğiniz ağaçları işaretledim. Artık iş, size düşüyor.’’ Demiş.

Diğer iki adam, baltalarıyla birlikte yürümeye başlamışlar. Aramışlar aramışlar….
Fakat hiçbir ağacın üzerinde çarpı işareti görememişler. Bir tanesi , ‘’ belki yanlış yerdeyizdir. Gidip Kaya’ ya işaretlediği ağaçların nerede olduğunu sorayım. Sen burada beni bekle demiş.

Bunun üzerine diğer adam , Bir ağacın önünde oturup arkaaşını beklemeye başlamış. Yavru hayvanlarsa yine boş durmamış.

Kabuklu kaplumbağa, komiklikler yaparak adamı oyalamış. Tırpık ayı baltayı ağacın yanından almış. Uzun yılan ise balta şekline girerek ağaca yaslanmış. Tam bu sırada adam arkadaşının sesini duymuş. Hemen ayağa kalkmış.
Hiç bakmadan baltayı eline alarak arkadaşlarına doğru gitmiş. Arkadaşları ise elindekinin balta değil yılan olduğunu fark etmişler. ‘’elindeki bir yılannn’’ diye bağırmışlar.

Adam korkudan ne yapacağını şaşırmış. Çığlık çığlığa koşmaya başlamış. Diğer adam da Kaya ‘ya çok korktuğunu ve evine gitmek istediğini söylemiş.
Kaya ise buranın bir orman olduğunu , ormanlarda yılan, ayı gibi hayvanların olabileceğini söylemiş. Aynı anda , diğer adam korkuyla ‘ayı !! Demiş. Kaya da evet ayı Ne olmuş? ‘ dediğinde diğer adama Kaya’ nın arkasını işaret etmiş.
Kaya korkuyla arkasını dönmüş. Birde ne görsün? Kızgın bir ayı homurdanarak kendilerine bakıyor. Sonra da iki adam da ‘’İmdat’’ diye bağırarak kaçmaya başlamış. Ancak artık çok geçmiş.

Fındık Tavşan, yanına orman korucularını alıp gelmiş bile. Yavru hayvanlar ve korucular, hep birlikte ağaçları kesmek isteyen adamları durdurmuşlar. Yavru hayvanlar, bu işi de başarmışlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×