Neler yeni

Humus

Katılım
15 Şub 2012
Mesajlar
54
Beğeniler
0
#1
MALZEMELER
2 su bardagi nohut
1 yemek kasigi yogurt
Zeytinyagi
Tuz
Kimyon
2-3 yemek kasigi tahin
Sicak su
Sarimsak

YAPILISI
Nohudu yenebilecek kivama kadar haslayin. Suzup, bir kaba alip bekletin. Iliklastiginda istege bagli olarak kabuklarini soyun (ugrastirici bir evredir, kabugu soyunca daha lezzetli olabilir fakat ben soymadan yapiyorum). Blender'in icine alabildigi kadar nohut koyun. Ardindan 1 yemek kasigi yogurt, 1 cay kasigi kimyon, 1cay kasigi tuz, yarim cay bardagi zeytinyagi, kucuk kucuk dogranmiss 1 dis sarimsagi, 2 yemek kasigi tahini, yarim cay bardagi sicak suyu ekleyip pure haline gelinceye kadar cekin.
Sservis tabagina alip ortasini hafiif cukur hale getirin. Ortasina hafif göl gibi duracak sekilde zeytinyagi dokun. 2 cay kasigina yakin kimyon da koyun. Kenarrlarina domates ve sus biberi koyup susleyebilirsiniz. Afiyet olsun:))
NOT: Baskalarindan ogrendigim birkac tariften esinlenip kendi yaptigim sekliyle burda paylastim. Umarim hosunuza gider;)
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Ben yoğurt koymadan yapıyorum. Böyle de deneyeceğim. Yakıştığına eminim.:)
 
Katılım
15 Şub 2012
Mesajlar
54
Beğeniler
0
#3
Yogurt sirrini bir kebapcidan aldim. Durumun yanina meze olarak cikariyordu humusu. Cok begeniyorduk. Defalarca sorduk, gittik geldik. En sonunda soyledi:)) afiyet olsun ogretmenim.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×