Neler yeni

İçinizdeki Yıldızı Keşfedin

Seda_

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
240
Beğeniler
1
#1
Günlerden bir gün büyük bir ormanda koca çınarların, upuzun selvi ağaçlarının, yapraklarını adeta göğe değdirmeye çalışan palmiyelerin arasında küçük bir elma ağacı varmış.
Elma ağacı her gece bu koca koca ağaçların arasından gökyüzündeki yıldızlara bakmaya çalışır, onların ışıltısını kendi gözleriyle görmek istermiş. Ama diğer ağaçların boyu o kadar yüksek, dalları o kadar kalın ve yaprakları o kadar çokmuş ki bir türlü gökyüzündeki yıldızları istediği gibi göremezmiş.

Elma ağacı her gün etrafındaki ağaçlara gece gökyüzündeki yıldızları göremediği için ne kadar üzüldüğünü anlatır ve sürekli yıldızları göreceği günleri hayal edermiş.
Bir gün ormana küçük bir çocuk gelmiş. Elma ağacının üzerindeki kıpkırmızı elmaları görünce çok sevinmiş ve hemen yemek için ağaca tırmanıp koparmış. Elmayı arkadaşıyla paylaşmak için tam ortadan kestiğinde ne görsün elmanın içinde tam ortasında yıldız görüntüsü var. Çocuk buna çok sevinmiş ve arkadaşına seslenmiş;

“Bak elmanın içinde gökyüzündeki yıldızdan var”

O an elma ağacı bugüne kadar hiç bilmediği bir özelliğini keşfettiği için çok mutlu olmuş. Hep hayalini kurduğu, görmek için yanıp tutuştuğu yıldızlar aslında onun içindeymiş.

İşte elma ağacı o gün içindeki yıldızı keşfetmiş…Bütün ağaçlarda onun içindeki yıldızı görmek için sıraya girmiş….
Elma ağacı da içinde keşfettiği yıldızıyla her zaman gurur duymuş ve artık o yıldızlara o kadar uzak olduğu için hiç üzülmemiş….

Yıllar önce bu hikayeyi bir stajerimden duymuş ve hemen kendi kalemimden hikayeleştirmiştim. Birçok kere de çeşitli vesilelerle anlattım…Sevdiğim ve anlamlı bulduğum bir hikayedir…

Acaba biz de içimizdeki yıldızın farkında mıyız? Ya da başkalarının parlayan yıldızlarına bakıp derin bir iç mi geçiriyoruz? Birçok kere kendime sordum, sizin de sormanızı tavsiye ederim.

Bu iç soruşlar ve yüzleşmeler sonucunda içimdeki yıldızı keşfettiğimi ve zamanla bu yıldızımı da parlattığımı biliyorum. Daha da parlatacağımı düşünüp hayallerimi hedeflere döküyor hedeflerime varmak için de kendime yeni rotalar belirliyorum. Başkalarının içindeki yıldızı da takip ediyorum bana ışık verip yolumu bulmama yardımcı olması için…Gökyüzünde tek başına parlayan yıldız olmak yerine herkesin hayranlıkla seyrettiği yıldız seli içinde ben de yerimi alıp parlamak istiyorum. Işıl ışıl yıldız kümesi içinde parlayan bir yıldız olmak bana daha çok mutluluk veriyor. Etrafımdaki yıldızların da parlaması için gayret gösteriyorum daha güçlü bir görsel show sunabilmek için…
İçinizdeki yıldızı bulmak ve onu parlatmak için bazen kendiniz bile yeterli gelemeyebilirsiniz. İşte bu noktada bir yaşam koçundan veya size yaşamda koçluk yapabileceğini düşündüğünüz, güvendiğiniz bir büyüğünüzden destek almanızı da tavsiye ederim. Akıl akıldan üstündür sözüne hep inanmışımdır…

Herbirimizin içinde başarılı olacağımız ve mutlu olacağımız bir işi yapabilme potansiyeli var. Önemli olan potansiyelimizi keşfetmek ve onu doğru kaynaklarla besleyerek doğru bir şekilde yönetmek. Bunu başardığımızda içimizdeki yıldız kendiliğinden ortaya çıkacak.

Bilgiyle, eğitimle, tecrübeyle ve işimize uyduğumuz tutkuyla da yıldızımız parlayacak…
Içinizdeki yıldızı keşfetmeniz ve onu hep parlatmanız dileğiyle..

Özlem Şenkoyuncu​
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×