Neler yeni

Kadayıflı Tavuk

Emine Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,213
Beğeniler
3
#1
Malzemeler:

* Kadayıf
* Şnitzellik dövülmüş tavuk göğsü
* Tuz
* Karabiber
* Sarımsak
* Taze Zahter Kekik
* Zeytinyağı
* Yumurta Sarısı

Tavukları önce tuz, karabiber, zahter kekik ve çok az zeytinyağı ile soslayın.
•Son olarak da incecik doğradığınız sarımsağı ekleyin ve tavukları marine olması için bir kenarda bekletin.
•Kadayıfları birkaç saat dışarıda bırakarak veya fırında 5 dakika bekleterek kurutun.
•Kurutulmuş kadayıfı elinizle iyice ufaltın, galeta unu kıvamında kadayıf unu elde edin.
•Yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın. Tavukları önce yumurta sarısına sonra kadayıfa bulayın ve zeytinyağında iki tarafı nar gibi kızarana kadar, çevirerek kızartın.
•Tavadan aldıktan sonra, sıcakken üzerine mandalina sıkın. Böylece kadayıflı tavuğunuz afiyetle yemeniz için servise hazır.
 

Emine Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,213
Beğeniler
3
#3
Lezzetli oluyor öğretmenim. Ama ben karabiber ve kekik kullanmıyorum. Servis yaparken de mayonezli bir salata tercih ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×