Neler yeni

Kavun Reçeli

Katılım
26 Eki 2011
Mesajlar
446
Beğeniler
1
#1
Kavun Reçeli
Yaz Reçeli
Kavundan Reçel


Malzemeler
• 1.5 kg kadar kavun
• 4 limon
• 1 yemek kaşığı kanyak
• 650 gr toz şeker (~4,5 su bardağı)
Yapılışı
1. Kavunu dilimleyerek kabuklarından ayırın.
2. İç kısmını reçel yapacağınız büyük bir tencere doğrayın.
3. Limonlardan 2 tanesinden birini doğrayıp, diğerininde kabuğunu soyup rendeleyerek tencerenin içine ekleyin.
4. Diğer 2 limonunda suyunu sıkıp çok sıkı dokulu bir süzgeçten geçirerek süzdüğünüz ¼ litre suyla beraber kavunların üzerine ilave edin.
5. Orta ateşte dikkatlice karıştırarak pişirin.
6. Kavunlar cam gibi olduğunda şekeride ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
7. Reçel kıvama geldiğinde üzerine 1 kaşık kanyak dökün ve soğumaya bırakın.
8. Soğuduktan sonra kuru kavanozlara boşaltarak kapaklarını sıkı kapatın ve serin yerde muhafaza edin.
9. Dilediğinizde kavanozlardan çıkartıp servis edin.

Afiyet olsun.

Notlar:
• Kullanacağınız kavunun sağlam olması gerekiyor. Böylece kavun şurubun içinde eriyip gitmez ve parçalar halinde canlı kalır.
• Kavun reçelinin daha hoş kokmasını istiyorsanız vanilya ekleyererek pişirebilirsiniz.

alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×