Neler yeni

Mutfakta 8 Hafta

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Mutfakta 8 Hafta

02 Kasım - 13 Kasım
İstanbul

Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi…

Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinden Sos ve Çorba yapımına, Et Pişirme Tekniklerinden Deniz Ürünlerine ve Wok Yemek Tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca her çarşamba sabahı keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız.

İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılacaktır.

02 Kasım- 28 Aralık Çarşamba 10.00- 14.00/ 1.500 TL

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.
02 Kasım Çarşamba 10.00-14.00

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Mayonez (DEMO)Bechamel sos
Velute sos(DEMO)
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası
16 Kasım Çarşamba 10.00-14.00

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Porçini mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
23 Kasım Çarşamba 10.00-14.00

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sosRöşti patates
30 Kasım Çarşamba 10.00-14.00

Party Foods ve Tapas Çeşitleri
Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile
07 Aralık Çarşamba 10.00-14.00

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Sıcak soba noodle salata
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile.
14 Aralık Çarşamba 10.00-13.00

Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chili sos
21 Aralık Çarşamba 10.00-14.00

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos ile
Yaban mantarlı risotto
28 Aralık Çarşamba 10.00-14.00


13 Kasım- 08 Ocak Pazar 15.00- 19.00/ 1.500 TL

Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti Victorinox’ dan hediye.

13 Kasım Pazar 15.00-19.00

Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (DEMO)
Demi glace sos (DEMO)
Mayonez (DEMO)
Bechamel sos
Velute sos
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası

20 Kasım Pazar 15.00-19.00

Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (DEMO)
T-Bone steak (DEMO)
Roast beef (DEMO)
Porçini mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar

27 Kasım Pazar 15.00-19.00

Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates

04 Aralık Pazar 15.00-19.00

Party Foods ve Tapas Çeşitleri
Rokfor peynirli kanepeler
Tavuklu quesadilla, avokado dip, ananas salsa ile
Beef chatuchak satay, lime ponzu dip sos ile
Taze somon lokmaları, kapari ve fındık parçaları ile

11 Aralık Pazar 15.00-19.00

Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk

18 Aralık Pazar 15.00-18.00

Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (DEMO)
Düz balıkların ayıklanması (levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (dil balığı)
Istakoz thermidor (DEMO)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chili sos

25 Aralık Pazar 15.00-19.00

Taze Makarna Hamuru Hazırlama, Makarna Sosları ve Risotto Yapımı
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Yaban mantarlı risotto

08 Ocak Pazar 15.00-19.00
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×