Neler yeni

Muzlu Milföy Pasta

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
MALZEMELER

8-10 adet milföy hamuru

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağından az fazla toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığından az fazla katı tereyağı

2 adet muz

Pudra şekeri


yapılışı:


Milföyleri tezgahın üzerine alın ve dört kare olacak şekilde kesin ve fırın kağıdı serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırına verin. Milföyler kızarırken kremayı pişirin. Krema için sütü tencereye alıp, un, şeker, nişastayı ekleyin ve malzemeler karışana dek çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Krema tamamen katılaşınca ocakdan alıp içerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bu arada milföyleri yaklaşık 20-25 dk pişirip fırından alın, soğudukdan sonra bir bıçak yardımıyla her birini ortadan ikiye ayırıp soğuyan kremadan aralarına bir tatlı kaşığından biraz fazla koyun ve üzerlerine bir dilim muz koyup kürdan batırın, en son olarakda pudra şekeri serpip servise hazır hale getirin.

Afiyet olsunn

bu tarifi internet sitelerinde gezerken bulmuştum komşularım ve kızım bayıldı tavsiye ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×