Neler yeni

Portakallı Aşure

Emine Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,213
Beğeniler
3
#1
Malzemeler:
* 2.5 su bardağı aşurelik buğday
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
* 1 su bardağı sarı kuru üzüm
* 2 paket kuşüzümü
* 1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir
* 4 su bardağı şeker (şekerli sevenler 5 su bardağı katabilir)
* 3.5 – 4 litre su
* 1 adet portakalın kabuğu
* Bir parça kabuk tarçın
süslemek için;
* Fındık, toz tarçın, ceviz içi veya bereketin sembolü nar taneleri

Buğday, fasulye ve nohutu yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye veya düdüklüye alın. Tencereye 3.5 litre su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın, buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin (Düdüklü tencere kullanıyorsanız 25-30 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır). Fasulye ve nohutu da süzüp ayrı kaplarda pişene kadar haşlayın, (düdüklüde 15-20 dakika kadar) pişince suyunu süzün. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken şeker, nohut, fasulye ve ince rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin. Üzümleri, incir ve kuru kayısıyla birlikte kabuk tarçını ilave edip karıştırın. 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcakken kaselere boşaltıp soğuyunca üzerini ceviz içi, fındık, toz tarçın veya nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun…
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×