Soğanlı Kebap
Urfa yöresinin bu güzel kebabı kuru soğanın bol olduğu şu günler için ideal bir yemek.
Teşekkürler kanal D mutfağım programı.
Malzemeler:
3 kg. soğan
1 kg. yağlı kuzu kıyma
Yapılışı:
Maydanoz Kıyma bir tatlı kaşığı kadar tuzla yoğrulur. İri olmayan soğanlar kabuklarıyla beraber ortasını biraz geçecek şekilde kesilir. Aralarına kıyma sıkıştırılır. Soğanlar bir tepsiye dizilir ve fırına verilir. Servis tabağına alınan soğanlara tepsinin dibindeki suyu ilave edilir ve üzerlerine maydanoz kıyılarak servis edilir.
Urfa yöresinin bu güzel kebabı kuru soğanın bol olduğu şu günler için ideal bir yemek.
Teşekkürler kanal D mutfağım programı.
Malzemeler:
3 kg. soğan
1 kg. yağlı kuzu kıyma
Yapılışı:
Maydanoz Kıyma bir tatlı kaşığı kadar tuzla yoğrulur. İri olmayan soğanlar kabuklarıyla beraber ortasını biraz geçecek şekilde kesilir. Aralarına kıyma sıkıştırılır. Soğanlar bir tepsiye dizilir ve fırına verilir. Servis tabağına alınan soğanlara tepsinin dibindeki suyu ilave edilir ve üzerlerine maydanoz kıyılarak servis edilir.