Neler yeni

Sunum Hazırlamak Hiç de Zor Değil

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Sunum Hazırlamak Hiç de Zor Değil
1- Başlat düğmesine basın ve "Tüm Programlar" menüsünden "PowerPoint" satırına tıklayın. Böylece PowerPoint programını çalıştırmış olacaksınız.

2- Program açıldığında, ekrana boş bir sunum sayfası, yani slayt gelecektir. Ayrıca pencerenin sağında seçeneklerle dolu bir bölüm yer almaktadır. "Yeni Sunu" başlığı altındaki "Otomatik İçerik Sihirbazı'ndan" seçeneğine tıklayın.

3- "Otomatik İçerik Sihirbazı'ndan" seçeneğine tıkladığınızda, sunumunuzu ekranda beliren sihirbazın yardımıyla adım adım hazırlayabilirsiniz. Sihirbaz, önceden tanımlanmış çok sayıda şablon arasından seçim yapmanızı ve hazırlanan sunum üzerinde dilediğiniz değişikliği gerçekleştirmenizi sağlar. Ayrıca PowerPoint programı, sunumu hangi ortamda kullanacağınızı da dikkate alacak ve farklı durumlar için değişik çözümler önerecektir.

4- Dilerseniz, sihirbaza başvurmak yerine hazır şablonlardan da yardım alabilirsiniz. Sağ bölümde bulunan "Yeni" başlığı altındaki "Tasarım Şablonu'ndan" satırına tıklayın. Böylece karşınıza farklı tasarım örneklerinin gelmelerini sağlamış olacaksınız. Bu şablonların önceden belirlenmiş görsel öğeleri hazırdır; ancak yine de kendi resimlerinizi de sunuma rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

5- Ne sihirbazı, ne de önceden hazırlanmış şablonları kullanmak istemiyorsanız, yapmanız gereken sadece "Yeni" başlığı altındaki "Boş Sunu" satırına tıklamaktır. Burada farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan metin ve içerik düzenlerinden birisini seçin ve üzerine tıklayın. Böylece, seçiminizde belirttiğiniz bölümlere ayrılmış olan boş bir sunum sayfası (yani boş bir slayt) ile karşı karşıya kalacaksınız.

6- Artık tüm sunum sayfaları, ekranda gördüğünüz düzene göre hazırlanacaktır. Sizin yapmanız gerekense, uygun alanlara kendi metinlerinizi girmektir. Metin girmek için boş bir metin alanına tıklayın ve yazmak istediklerinizi klavyenin yardımıyla yazın.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×