Neler yeni

Sunuma Resim, Tablo, Film ve Ses Eklemek

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Sunuma Resim, Tablo, Film ve Ses Eklemek

10- PowerPoint programı, sunumlarınıza sadece metin değil, aynı zamanda resim ve grafik eklemenize de izin verir. Bu işlemi yapmanın en kolay ve hızlı yolu, programın içerisinde yer alan "Küçük Resimleri kullanmaktır. Sunumunuza resim eklemek için, önce slayt sayfası üzerinde uygun bir alana tıklayın. Hemen ardından "Ekle" menusunu açın ve "Resim / Küçük Resim" yolunu takip edin. Sağ bölümde küçük bir arama penceresi açılacaktır. Bu pencereyi kullanarak arama yapabilir veya sağ altta göreceğiniz "Clip Organizer"ın yardımıyla kategorilere ayrılmış resimler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Resimler üzerinde değişiklik yapmak gibi bir amacınız varsa, bu durumda "Görünüm / Araç Çubukları / Resim" yolunu izlemelisiniz. Ekrana gelen yeni araç çubuğu ile resim üzerinde belli başlı değişiklikler yapmanız mümkün olacaktır. Kontrast, parlaklık, resmi kesmek gibi işlemler, bu araç çubuğu sayesinde gerçekleştirilebilir. Yazılar üzerinde yapılacak değişiklikler ise, "Biçim" menüsünde yer alan "Yazı Tipini Değiştir" seçeneği ile mümkün olur.

"Ekle" menüsü sadece küçük resimler için değil; metin kutusu, tablo, film ve ses gibi ek unsurlar için de kullanılabilir. Farklı bir öğeyi sunum sayfasına eklemek isterseniz, "Ekle" menüsünden ilgili satıra tıklamalısınız. Örneğin bir resim dosyasını sayfa üzerine eklemek için "Ekle / Resim / Dosyadan" yolunu takip etmeniz gerekiyor.

11- Sunumuzun ilk sayfasını tamamladığınızda, yeni bir sayfa ilave etmek için "Ekle / Yeni Slayt" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece ilk sayfanın hemen ardında yeni bir boş sayfa oluşturulur ve program, sizden gelecek yeni komutları beklemeye başlar.
Slayt üzerindeki alanlara resim veya metin eklemek için, sayfa üzerinde göreceğiniz alanların içerisine tıklamanız da yeterli olacaktır.

PowerPoint'te yazı tipini, boyutunu veya rengini değiştirmek son derece kolaydır. Word'den tanıdığınız araçları kullanarak metinler üzerinde dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Eğer yazdığınız metin sınırlanmış metin kutusuna sığmayacak kadar uzunsa, kutunun boyutları otomatik olarak değişir ve yazdıklarınıza uygun hale gelir.


Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×