Neler yeni

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı !

scoutt

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2012
Mesajlar
4
Beğeniler
0
#1
Merhaba link paylaşmak yasak mı bilmiyorum.ama bu portalı lütfen herkese duyuralım...

Bu portal otizm konusunda inanılmaz bir bilgi deposu niteliğinde.Her okul öncesi öğretmeninin ya da öğrencisinin okuması,incelemesi,videoları izlemesi gerekiyor bence.. lütfen zamanınızı ayırıp bu portalın nimetlerinden yararlanın arkadaşlar...en sonunda başarı belgeleri veriliyor fakat belge kazanmak için yeterli puanlar alınmamış da olsa okuduklarımız ve öğrendiklerimiz bizim için zaten bir kazançtır...


Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı

Bu portalda otizmin özelliklerine, otizmli çocuklarla evde erken müdahale çalışmaları yürütmeye, otizmli çocukların davranış sorunlarıyla başa çıkmaya ve otizmli çocukları yaşamın diğer aşamalarına hazırlamaya yönelik 5 bölüm ve 20 modül yer almaktadır. Her bir modül işlevsel bilgilerden, örnek videolardan, çeşitli etkinliklerden ve sınama sorularından oluşmaktadır.

Portaldan anne-babaların ve diğer aile üyelerinin, okul öncesi eğitimcilerin, ilgili alanlarda öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ve konuyla ilgilenen tüm bireylerin yararlanmaları hedeflenmektedir. Portaldan yararlanmak isteyenler ücretsiz olarak portala üye olarak modüllere ulaşabilirler.

Sevgili Portal kullanıcıları,

Portalda yer alan 20 modül, belli bir akış sırasına göre hazırlanmıştır. Dolayısıyla, Portaldan en üst düzeyde yararlanabilmek için, bu modülleri sırayla takip etmekte büyük yarar vardır. Ayrıca, her modül çok sayıda alt bölümden oluşmaktadır. Bu alt bölümleri sırayla okumak, ilgili videoları izlemek, önerilen etkinlikleri yerine getirmek, tartışma konularının üzerinde durmak ve yoklama sorularına yanıt vermek; modüllerin hedefine ulaşması için büyük önem taşımaktadır. Bazı modüllerde Türkçe ve İngilizce okuma parçaları yer almaktadır. Bu okuma parçalarının sunulmasının amacı, belirli konularda daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin işlerini kolaylaştırmaktır. Ancak, modüllerin anlaşılması, okuma parçalarının okunmasına bağlı değildir. Dolayısıyla, İngilizcesi yeterli olmadığı için okuma parçalarından yararlanamayan Portal kullanıcılarının kaygılanmalarına gerek yoktur.

Sevgili anne-babalar, kardeşler ve diğer aile üyeleri,

Bu Portal ailenizdeki otizmli çocuğun özelliklerini anlamanız, onun davranış sorunlarıyla başa çıkmanız, ona çeşitli beceriler kazandırmanız ve onu toplum yaşamına hazırlamanız için size eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Portalda yer alan modülleri sırayla takip ederek, otizmli çocuğunuzun ve ailenizin yaşamında çok önemli bir fark yaratabilirsiniz. Öte yandan, acil sorunlarınız için bazı modüllere sırası gelmeden başvurup, çocuğunuzun sorunlarına hızla çözümler üretmeniz de mümkün olabilir. Her ne kadar bu Portal özellikle okulöncesi dönemdeki çocuklara yönelik hazırlanmışsa da, çocuğun işlevde bulunma düzeyine bağlı olarak, Portalda sunulan bilgiler ve uygulama önerileri her yaştaki otizmli bireyde kullanılabilecek özelliklerdedir.

Sevgili eğitimciler, uzmanlar, araştırmacılar ve üniversite öğrencileri,

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi, otizm alanında bilimsel olanla bilimsel olmayanı birbirinden ayırmak büyük önem taşımaktadır. Bu Portal, bu kaygıdan hareketle hazırlanmış olup, otizmli bireylere yönelik en güçlü bilimsel dayanaklara sahip uygulamaları kapsamaktadır. Bu uygulamaları, okulöncesi dönemdeki otizmli çocuklar başta olmak üzere, her yaştaki otizmli bireyle yürütebilirsiniz. Portalda yer alan modüllerin ve okuma parçalarının ilgili lisans ve lisansüstü dersleri için de önemli bir destek sağlayacağını düşünmekteyiz. Ayrıca, modüllerde sunulan bilgilerin, otizm alanında yürütülecek araştırmalar için de yol gösterici olacağı inancındayız.

kaynak:tohumotizmportali


 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×