Neler yeni

Üzerine Lavabo Düşmesi Sonucu Ölen Minik Efe'nin Annesinden Mesaj Var

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
Maltepe’de bir anaokulunda üzerine lavabo düşmesi sonucu ölen Efe Boz’un annesi Nurdan Boz aldı. Boz şunları söyledi:

“Öncelikle şunu belirtmeliyim, buradaki binlerce kişiyi böyle önemli bir amaç için bir araya geldikleri için kutluyorum. Ben devletin okuluna sapasağlam emanet ettiğim oğlumun cenazesini alan bir anneyim, iki sene önce ölen Efe Boz’un annesiyim. Her sene böyle çok çocuk ölüyor, yüzlercesi yaralanıyor. Lavabo düşüyor, kapı çarpıyor, çocukların ayakları kayıyor. Devlet zaten yaralanmaları işten saymıyor. Ölümlere ise takdiri ilahi diyor. Çocuğumun ölümü üzerine bunu söyleyebiliyorlar: ‘Şanslısınız, çocuğunuz cennette sizi bekliyor.’ Bu ülkede 24 ayda 15 çocuk öldü okullarda. Daha 72 aylık çocuklara bile uygun değilken okullarınız siz hangi cüretle, hangi mantıkla 5,5 yaşındaki çocukları okula göndermek için baskılıyorsunuz insanları.

Siz kimsiniz! Siz bu cüreti kimden alıyorsunuz! Sizin derdiniz eğitim falan değil. O zaman çıkın cesurca, mertçe açıklayın asıl amacınızı.

Bir de kalkıp Avrupa ülkelerinden örnekler veriyorlar bize. Ben de size bir örnek vereyim Avrupa’dan. Mesela Belçika’da okula gidecek öğrencinin velisine güvence kâğıdı veriliyor, okulumuz çocuğunuz için gerekli fiziki şartlara uygundur diye. Belçika’da Efelerin üzerine lavabo düşmüyor.

Anneler-babalar bu mücadelenin peşini bırakmayalım. Çocuklarımızı gericiliğe kurban etmeyelim. Onlar da bilsinler ki burnu kanayacak her çocuğun vebali boyunlarındadır.”
alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×