Neler yeni

Veliler Çocuklarını Okula Göndermek İstemiyor !

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
4+4+4 yasasıyla birlikte okula başlama yaşı 6 ay öne çekildi, 66 aylık çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alındı. Ancak bazı veliler, özellikle okulların fiziki imkanlarına güvenmedikleri gerekçesiyle çocuklarını okula göndermek istemiyor. Bakanlık rapor karşılığı velinin kararına uyacağını açıkladı ama bu kez de doktorlar karşı çıktı.




Okulların açılmasına az bir zaman kala süregiden tartışma, değişen okula başlama yaşı. Bakanlık okula başlama yaşını 6 ay öne çekerek, 66 aylık çocukları zorunlu eğitim çağına alınca bazı veliler, "Çocuğumuz okula hazır değil" diyerek tedirgin oldu.


Çocuğunu okula başlatmak istemeyen velilerin gerekçesi, okulların fiziki yetersizliği. Sınıf, tuvalet, kantin gibi mekanların bu kadar küçük çocuklara uygun olmadığı. Birinci sınıf öğretmenlerinin bu yaş grubu için hazır olmadığı dile getirilen endişeler arasında. Bir de bu yıl okula başlayacak çocuklar arasındaki yaş aralığının 60 ile 72 ay aralığında olması.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, "Farklı yaş grupları farklı sınıflarda olacak" açıklamasına rağmen, kalabalıklaşacak sınıflarda yaşı küçük olanların büyüklerin gerisinde kalması korkusu hakim.


Bakan Dinçer'in verdiği söze rağmen, veliler tatmin olmadı. Veliler, çocuklarını okula göndermemenin yollarını aramaya başladı. Bakanlığın gösterdiği tek yol, nörolog ya da psikiyatrlardan alınacak "çocuk zihnen okula başlamaya uygun değil" raporu. Ancak hekimler de bu yola tepkili. Hatta Türk Tabibleri Birliği bir açıklama yaptı, "Bize danışmadan karar aldılar, şimdi bizi velilerle karşı karşıya getiriyorlar" diye isyan etti. Birlik, 66-72 ay aralığında yaklaşık 600 bin çocuğun başvurması halinde kliniklerde yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti. Bu endişeyi taşıyanların önerisi ise doktor raporu yerine öğretmenin o kararı vermesi.


Ama, Milli Eğitim Bakanlığı uygulamada kararlı. Bakanlık, rapor isteyecek ve Bakanlığa göre, aslında çocukların 6 ay erken okula başlaması sıkıntı yaratmayacak.

CNN TÜRK
 

esmagngr

Yeni Üye
Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
4
Beğeniler
0
#2
Bu rapor işide sallantıda, raporların iptali konuşuluyormuş.Allah sonumuzu hayreylesin..
 

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#3
kendileri yol gösterdi bunuda iptall ederlerse söylenecek söz yok artık..
 
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#4
eğer iptal ederlerse diyecek sözüm yok Hitler nekadar demokratikse bunlarda okadar demokratik!
 

Forum istatistikleri

Konular
18,894
Mesajlar
30,370
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×