Neler yeni

Yaşayan Değerler Eğitim Programı ve Amaçları

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
LIVING VALUES (Yaşayan Değerler):

Yaşayan Değerler ve Karaktere ilişkin eğitim; bebeğin doğduğu andan itibaren ilk bulunduğu çevre olan ailede başlar. Aile içindeki bireyler özellikle anne ve baba, çocuğun ilk olarak model aldığı ve taklitlerle doğru davranışları öğrenmeye çalıştığı kişilerdir. Okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitimin başladığı dönemlerde de model alınan ve taklit edilen örnekler genişleyerek çoğalacaktır.

“Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi” bireyin kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Karakter Eğitimi bireyin kendi kendini tanımasını, kendi ile uyum içinde olmasını, düşünüş ve hareketlerinde tutarlı olmasını sağlayan özelliklerin kazandırılması için öğrenme ortamlarının yaratılmasıdır. Yaşayan Değerler ve Karakter eğitimi, öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmelerine, neyin doğru olduğuna yönelik yorum yapmalarına ve bunu davranışa dökmelerine olanak sağlanmasıdır.

Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi çerçevesinde öğrencilerimizle sevgi, sorumluluk, saygı, işbirliği, yardımlaşma, barış, hoşgörü, empati, nezaket, dürüstlük, sabır ve paylaşma değerleri üzerinde çalışacağız.

Yaşayan Değerler Programının Amaçları

- İyi karakterli bireyler yetiştirmek.Temel değerleri pekiştirmek.


- Çocukların kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak.

- Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.

- Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamak.

Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi ile çocuklarımıza toplumsal değerlerinin kazandırılmasının yanı sıra yaratıcı düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurabilme, problem çözme gibi becerileri de kazandırmayı hedefliyoruz.



_Melodi Çocukevi' nden alınmıştır. Teşekkürler._
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×