Neler yeni

Yen, Ev Kiralarken ve Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Yeni evinizi kiralarken de aşağıdakilere dikkat edin:

* Bir daire/binayı kiralar iken ilgili kira kontratının tapuda kayıtlı mal sahibi veya o kişinin yetkilendirmiş bulunduğu şahıs ile yapılması gereklidir. Kira kontratı yapabilme yetkisi sadece mal sahibinde olup o kişinin eşi, çocukları veya ailesinden herhangi birisi, kendisine mal sahibince verilmiş geçerli bir yetki belgesi olmadığı sürece kira kontratı yapmaya yetkili değillerdir.

* Kira kontratında yer alan kira süresi boyunca, kiracı mal sahibine kira ödeme borcu altına girer, aynı zamanda mal sahibi de kiracısına ilgili daireyi tahsis etme borcu altına girer. Kira kontratının süresi ne kadar uzun ise kiracı olarak ilgili taşınmazda oturma süresi de o kadar uzun garanti altına alınmış olur.

* Yapacağınız kira kontratının özel şartlar bölümünde kiraladığınız mülkün kiralanma şartları bulunmaktadır. ilgili bölümün içerisinde yazılanları ayrıntılı olarak kontrol edilmesinde yarar vardır. Ekte örnek olarak bir kira kontratı özel şartlar bölümü yer almakta olup ilgili örnekten faydalanmanızı tavsiye ederiz.

* Satış ya da kira bedelini, çevrede son zamanlarda yapılan işlemler ve rayiç bedelleri ile kontrol ediniz. Fiyatı artı yada eksi yönde etkileyebilecek konuları dikkate alınız. Anlaşmalarınızı Yeni Türk Lirası ile yapınız. Her ödeme için makbuz alınız.

Ev satın alırken:

* Alacağınız daire ile tapuda satın alacağınız dairenin aynı olduğundan emin olun.

* Tapuda arsa payınızı kontrol edin. Arsa payınızın binadaki diğer daireler ile orantılı olması gereklidir.

* Alım ve satım harçları, (yeni evlerde) KDV ve (varsa) diğer masrafları hangi tarafın ödeyeceği hususunda anlaşın.

* Eğer satın alacağınız evin içinde kiracı varsa mutlaka kiracıdan tahliye taahhüdü alınmalıdır.


.Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×