Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
10-12 kişilik
Malzemeler:
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç (iki kabak çiçeği için bir avuç içi kadar pirinç hesabı da yapabilirsiniz.)
1 adet kuru soğan
1-2 orta boy domates
Kıyılmış nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin taç yapraklarını kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı kabak oyacağının ucu yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurunken soğanın tadı için gerekli az miktar tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca 1 domates rendesi ve 1 çok minik doğranmış domates ekleyin. Bir iki karıştırıp taze nane ve maydonozu, karabiberi yarım su bardağı, tuz ve bir tatlı kaşığı şeker ekleyip pirinçler diri kalıncaya, suyunu çekinceye kadar pişirip, altını kapatın, demlenmeye bırakın.
Kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı soğumuş ya da ılık haldeki dolma içinden sıkıştırmadan koyun. (yoksa çiçekler patlayabilir) Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dik sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu ekleyip, yarım limonu da her bir çiçeğin üstüne gelecek biçimde sıkın, pirinçler pişinceye kadar pişirin. (yaklaşık 15-20 dakika)
Bahçenizde bal kabağınız varsa sabah erken saatte çiçekleri toplamanız doğru olacaktır. Çünkü öğlene doğru kabak çiçekleri kapanır.
Bu yüzden pazardan alacaksanız pazara da çok erken gitmeniz gerekiyor.
10-12 kişilik
Malzemeler:
20-25 tane kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç (iki kabak çiçeği için bir avuç içi kadar pirinç hesabı da yapabilirsiniz.)
1 adet kuru soğan
1-2 orta boy domates
Kıyılmış nane, maydanoz
karabiber, tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin taç yapraklarını kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı kabak oyacağının ucu yardımı ile çıkartın.(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurunken soğanın tadı için gerekli az miktar tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca 1 domates rendesi ve 1 çok minik doğranmış domates ekleyin. Bir iki karıştırıp taze nane ve maydonozu, karabiberi yarım su bardağı, tuz ve bir tatlı kaşığı şeker ekleyip pirinçler diri kalıncaya, suyunu çekinceye kadar pişirip, altını kapatın, demlenmeye bırakın.
Kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı soğumuş ya da ılık haldeki dolma içinden sıkıştırmadan koyun. (yoksa çiçekler patlayabilir) Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dik sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu ekleyip, yarım limonu da her bir çiçeğin üstüne gelecek biçimde sıkın, pirinçler pişinceye kadar pişirin. (yaklaşık 15-20 dakika)
Bahçenizde bal kabağınız varsa sabah erken saatte çiçekleri toplamanız doğru olacaktır. Çünkü öğlene doğru kabak çiçekleri kapanır.
Bu yüzden pazardan alacaksanız pazara da çok erken gitmeniz gerekiyor.