Neler yeni

Nişan Fotoğrafları ve Video

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Nişan fotoğrafları ve video

Eğer nişanınızı aile içinde yapıyorsanız, aileden birine resimlerinizi çekmesini rica edin.

Bu kişinin resim çekmeye meraklı olmasında fayda vardır. Baktınız kimseyi bulamıyorsunuz, sevdiğiniz bir arkadaşınızı bu işle görevlendirebilirsiniz. Bu kişiye resimlerinizi çekerken dikkat etmesi gereken noktaları hatırlatın. Örneğin kadraj fotoğrafta önemlidir, (resimde en sol ve en sağdaki kişiler ile herkesin ayakları ve kafaları olmalıdır.) Önemli bir konu daha; makinenize film almayı sakın unutmayın!

Bu güzel anınızı görüntüleyecek kişinin profesyonel biri olmasını isterseniz, kendisiyle nişanınızdan en az on gün önce görüşerek ne tarz resimler ve pozlar istediğinizi belirtmelisiniz.

Eğer nişan ev dışında yapılıyorsa, fotoğrafçınız resimlerinizi misafirlerinize satacaktır.

Bunun fiyatını önceden teyit edin. Ayrıca sizin kendi resimlerinize ödeyeceğiniz fiyatı öğrenin. Bu genelde misafirlerin fiyatının üçte biri ile yarısı arasında değişir. Genelde fotoğrafçılar filmlerin negatiflerini vermek istemezler. Anlaşmanızda belli sayıda resim aldığınız takdirde tüm negatifleri de bedelsiz alacağınızı teyit edebilirsiniz.

Fotoğrafçının herhangi bir aksiliğe karşı, yanında en az iki makinenin olmasını sağlamalısınız.

Ayrıca fotoğrafçınızın nişan mekanında zamanında bulunmasını sağlamalı ve aile fertleri ile tanıştırmalısınız. Misafirleriniz giriş anından itibaren görüntülenmeli ve hoş enstantaneler yakalanabilmelidir.

Dilerseniz nişanlınız ile birlikte önceden randevu aldığınız bir stüdyoya giderek, saçınız ve makyajınız bozulmadan hoş resimler çektirebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz bu resimleri nişan başlamadan bir saat önce nişan yapılan yerde fotoğrafçınıza çektirmenizdir.

Genelde profesyonel fotoğrafçılar video çekimini de temin ederler. İstediğiniz özel çekimler varsa baştan belirtmelisiniz. Kaç kopya video kaset verileceğini öğreniniz.

Bu video kasetlerinizi arzu ederseniz daha sonra CD'ye de çekebilirsiniz.


.Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×