Neler yeni

2. Dinlendirici Oyun - Sihirli Sandık

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Sihirli Sandık

Amaç: Yaratıcılığ ve hayal gücünü geliştirebilme.

Kazanım: Sevdiği, istediği ya da kaybettiği nesne hakkında bilgi edinmesi.

Araçsız oyun.

Oynanış: Öğretmen; çocukları çember olacakları biçimde sınıfın ortasında toplayıp hayali sihirli bir sandığı olduğunu ve bunu kimsenin göremediğini çocuklara açıklar.

-Sihirli sandığı taşımama A.....yardım edebilir misin?, der. Sandığın bir ucundan öğretmen tutarken diğer ucundan da görev verilen çocuk çok ağarmış gibi taşıyarak sınıfın ortasına yavaşça koyarlar. Öğretmen sandığın kapağını açmadan bu sihirli sandığın içinde neler olabileceğini çocuklara sorarak bütün çocukların düşüncelerini alır.

Daha sonra öğretmen sandığın kapağını açıyormuş gibi yapar.

-Şimdi sandığın içinden birer nesne seçsin. Hiç konuşmasın. Nesneyi aldıktan sonra yere oturun lütfen. önce izninizle ben size sandıktan ne aldığımı pandomim ile size anlatacağım. 'Pandomim'' de demekti, bir hatırlayalım.

-Şimdi de sıra ile sandıktan ne aldığınızı bize hareketleri ile anlatmanızı istiyorum, der. Çocuklar sandıktan aldıklarını pandomim ile anlatırken diğer oyuncular tahmin etmeye çalışırlar. nesne bilinmişse tekrar sandığın içine bırakması istenir. Çünkü sandık bir başka gün kullanılmak üzere kaldırılacaktır.

Oyun bittiğinde sandık bir başka çocuk yardımı ile taşıp uygun yere kaldırılır.


Drama sonrası uygulanan dinlendirici oyunlar arşivimden.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×