Neler yeni

2012 Özür Grubu Atamaları Da Hayal

Milli Eğitim Bakanlığında özür grubu tayinlerini dört gözle bekleyen öğretmenlerimiz fazla ümitlenmesin...

MEB’in illere özellikle sınıf öğretmenliği branşında atama yapacağı norm kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığında özür grubu tayinlerini dört gözle bekleyen öğretmenlerimiz fazla ümitlenmesin.. MEB’in illere özellikle sınıf öğretmenliği branşında atama yapacağı norm kalmadı…

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerimiz büyük bir heyecan içerisinde 13 Ağustosu beklemekte.

Özür grubu tayin isteğinde bulunacak öğretmenlerimiz çok ümitlenmesin. MEB’in sayısal verilerine göre atama yapılırsa özellikle de sınıf öğretmenleri için özür grubu atamaları hayal..

Bakanlığın il dışı öğretmen atamalarında sınıf öğretmenlerine 7 ili göstermesinin sebebi , bu iller dışında kalan illerimizdeki norm kadro fazlası sınıf öğretmenleridir.

4+4+4 sistemi ile beraber yaklaşık 65 bin sınıf öğretmeni norm kadro fazlası olmuştur.

İstanbul gibi bir ilde dahi yaklaşık 700 sınıf öğretmeni fazlası varsa gerisini siz hesap edin…

Özür grubu atamalarında sınıf öğretmenlerinin şansı çok az…

Örneğin Ankara ilinde yaklaşık 2500 sınıf öğretmeni norm kadro fazlası ortaya çıktı.

Özür grubunda en çok başvuru ve öğretmen alan İstanbul ilinde bile bu sayı 700 civarı..

İllerde norm kadrosu öğretmen fazlası gelecek yıl daha da artacak.

Hal böyle iken Bakanlığın özelliklede Doğu ve Güneydoğu illerindeki öğretmenlere merkezi yerlerdeki olmayan norm kadroları açması mümkün mü ?

Eğer bu durum mümkün olsaydı il dışı atamalara en azından 20-30 il daha açılabilirdi.

Sonuç olarak, 13 Ağustosta başlayacak olan özür grubu atamalarında özellikle sınıf öğretmenleri başta olmak üzere tayin isteğinde bulunan öğretmenlerimiz bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

MEBPERSONELİ

Forum istatistikleri

Konular
18,900
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos