Neler yeni

Anasınıflarında Aidatlarının Kullanılması Sorunu

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
Anasınıflarında Aidatlarının Kullanılması
Anasınıfında aidatlar hangi amaçla kullanılır?
Anasınıfında aidatlar nerelerde kullanılır?


Anasınıflarında aidatlar beslenme temizlik ve diğer giderler için sadece anasınıfına harcanır. Okul yönetimi velilerden toplanan aidatları her ne amaçla olursa olsun okulun diğer bölümlerinde kullanamaz.

Türkiye genelinde bir çok okulda anasınıfı öğretmenleri aidatların amacı dışında kullanıldığından yakınmaktadır. Bazı anasınıflarında sayısız eksik ve ihtiyaç varken okul yönetimi bazen anasınıfı için toplanan aidatları okulun diğer giderleri için kullanmaktadır. Bu yönetmeliğe göre de aykırıdır.

Bu konu ile ilgili yönetmelik aşağıdadır. (Son cümleye dikkat ediniz!)

Madde 37

(Değişik: 27/10/2007-26683 s.R.G) “Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir. 15 gün ve daha uzun süreli rapora dayalı devamsızlıklar ile yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülkî makamların ve hıfzıssıhha kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız 15 gün veya daha fazla süre ile eğitime ara verilmesi durumunda, önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.”

Bünyesinde ana sınıfı bulunan her derece ve türdeki okullarda velilerden alınan ana sınıfı aidatları, bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda asgarî düzeyde tespit edilir ve sadece ana sınıflarının ihtiyaçlarında kullanılır.


Ayrıca; Okul Öncesi Eğtimi Genel Müdürlüğünün 13.05.2010 tarihli ve 2010/31 nolu genelgesinin 8. maddesinda şu ifadeler yer almaktadır:

Madde 8: Anasınıfı ve anaokulunda çocuğu bulunan velilerden alınan aidatların, okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinin 36 ve 37. maddelerinde belirtilen esaslar doğrultusunda sadece anaokulu ve ana sınıfı ihtiyaçlarında kullanılması sağlanacaktır.


İlgili genelgeyi indirmek için tıklayın: https://www.okuloncesi.net/dosya/uploads/c74d5293e846b13b7bc577bffd4470c3.pdf


Eğer okul müdürleri anasınıfı için toplanan aidatları farklı amaçlarla kullanıyorsa ne yapmak gerekir?


Müdürünüz paraları farklı amaçla kullanıyorsa öncelikle yukarıdaki resmi yazıları kendilerine göstermeniz gerekir. Bunlara rağmen yatırılan paralar anasınıfı için kullanılmıyorsa suç işlemiş olacaktır. Okul yönetimine bununla ilgili bir dilekçe yazabilirsiniz. Dilekçenizde ilgili maddeleri ek olarak sunarak toplanan aidatların anasınıfına kullanılmasını yazılı olarak sunabilirsiniz. Hala sorun devam ederse bir üst birime yani ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu dilekçe ile bildirebilirsiniz.



Önce Okul Öncesi

 
Katılım
15 Eyl 2012
Mesajlar
589
Beğeniler
16
#2
ANASINIFLARINDA Kİ AİDAT MAALESEF YÖNETMELİKLERE UYGUN OLARAK HARCANMIYOR.10 YILLIK ÖĞRETMENİM VE İDARECİLERİN BİRÇOĞU OKULUN ANASINIFI KISMINDA DEĞİLDE FARKLI İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN KULLANIYORLAR.

HAKKIMIZI DA ARAMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDA BULUNMUŞSUNUZ TEŞEKKÜRLER HOCAM.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×