Neler yeni

Atama Sisteminde Köklü Değişiklikler !

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
ATAMA SİSTEMİ KÖKÜNDEN DEĞİŞİYOR!
Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelen çalışma ile doğu illeri başta olmak üzere yapılacak atamalardaki kriterler değiştiriliyor. Buna göre, yönetici olarak ilk kez atanacakların ilk görev yerleri doğu illeri olmaktan çıkacak.
ÖNCE TECRÜBE SONRA DOĞU
Bu illere atanacak bölge müdürü, başmüdür, il ve ilçe müdürleri, emniyet müdürü, emniyet amiri, milli eğitim müdürü, defterdar, mal müdürü, kadastro müdürü, tapu sicil müdürü, nüfus ve vatandaşlık müdürü, nüfus müdürü ve bunların yardımcıları, taşra teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, il ve ilçe müftüsü gibi yöneticiler önce tecrübe kazanacak ardından Doğu ve Güneydoğu'ya atanacak.

DOĞDUĞU YERDE GÖREV YAPAMAYACAK
Yönetici kadrosunda bulunanlara en az 5-6 yıl başka yerlerde yöneticilik yaptıktan Doğu ve Güneydoğu illerine atamalarının yapılması şartı getirilecek. Ayrıca bir kişi doğduğu veya uzun süre ikamet ettiği bir yerde görev yapmayacak.




3 YIL GELİŞMİŞ YERLERDE GÖREV YAPACAK
Öte yandan, yönetici kadrolarının yanı sıra diğer memur atamaları ve yer değiştirmelerine ilişkin kurallarda da değişiklik yapılacak. Buna göre, mesela öğretmen atamalarında ilk görev yerleri az gelişmiş yerler olmayacak. Önce 3 yıl daha gelişmiş yerlerde görev yapacaklar, ardından tecrübe kazandıktan sonra az gelişmiş yerlere atamaları yapılacak.

Kaynak: personelmeb. net

 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×