Neler yeni

Aydınlık-Karanlık için Öykü

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
GİYSİMDEN KORKTUM

NOT: AŞAĞIDAKİ ÖYKÜMÜ GÖRSEL SUNUM OLARAK HAZIRLADIĞIM HALDE , BOYUTUNUN 121 MB OLMASI NEDENİ İLE ÜZGÜNÜM, EKLEYEMİYORUM.

Sizin yaşınızdaydım. Küçük sobalı bir evde oturuyorduk. Bana ait bir odam, odamda ıtır çiçeğim vardı. Her sabah yapraklarını okşardım. Itır çiçeğim ellerime mis gibi kokusunu bırakırdı
Her gece yatmadan önce çocuklar için anlatılan masalları radyodan dinlerdim. Masalı dinlerken uykum gelir sonra odama gider, uyurdum. Gece olunca odamı, sokak lambasının ışığı aydınlatırdı. Odamda gece lambası istemez, çok aydınlık odada uyuyamazdım.

O gece de masalımı dinledim, dişlerimi fırçaladım. Elbiselerimi çıkartıp sandalyenin üzerine bıraktım. Pijamalarımı giydim. Anneme, babama ‘’iyi geceler’’, dedim. Yatağıma yatıp uykuya daldım. Gece rüzgârın çıkardığı sesle gözlerimi açtım. Gözlerimi açtığımda ne göreyim, karşımda biri oturuyordu, kimdi karşımda oturan? Odamda işi neydi? Ben bunları düşünürken kalbim hızlı hızlı atmaya başladı. Bağırmak, babamı çağırmak istedim, bir türlü sesim çıkmıyordu. Adam karşımda hiç kımıldamadan oturuyordu. En sonunda:
-Babaaaaa, diye öyle çok bağırmışım ki, annemle babam korku içinde yanıma geldiler, ışığı yaktılar.
—Ne oldu yavrum, neden bağırdın? diye sordular. Ben hem ağlıyor, hem de elimle sandalyeyi işaret ederek.
—Adam, adam var, orada, dedim.
Babam yanıma gelerek yatağıma oturdu, bana sarıldı. Işığı tekrar söndürdü. Korktuğum şeyin bir adam değil, giysilerimden başka bir şey olmadığını gösterdi. Gerçekten karanlıkta elbiselerim bir adam gibi görünüyordu. Hiç giysilerden korkulur muydu? Hep birlikte güldük. Daha sonraki gecelerde yatağıma yatmadan önce sırtımdan çıkarttığım giysileri katladım. Hiçbir akşam da sandalyenin üstünde oturan adam görmedim.



HER HAKKI SAKLIDIR. HİÇ BİR YAYINEVİ TARAFINDAN ALINTI VE İZNİM OLMADAN BASIMI YAPILAMAZ.



YAZAR: Emel ÖZDEMİR
DÜZENLEME: ÜLKÜ DUYSAK

17. 07 .2011
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×