Neler yeni

Bakan İl Emrini Bilmiyor mu ?

Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
114
Beğeniler
0
#1
Bu haykırış bir internet sitesinden öğretmenlerden geliyor. Özür grubu kılavuzu yayınlandı ancak öğretmenlerin bir sürü hakkı ellerinden alınarak. Örneğin; eğitim özrü, örneğin il emri. Bakanımız bulunduğunuz yerde yüksek lisans yapın diyor sanki her ilde enstitü varmış gibi. Ya da doğu görevini bitirince yapın diyor sanki doğu görevimiz bittiği halde, tayin hakkımız olduğu halde bir adım öteye gidebiliyor muşuz gibi. 4+4+4 eğitim sistemi sınıf öğretmenlerini norm fazlası duruma düşürerek yeterince mağdur etmişken dalga geçilir gibi il dışı tayinlerde 81 ilden sadece 7 il açıldı.

O 7 ilde zaten biz çalışıyoruz (Hakkari, Şırnak, Iğdır, Bitlis, Şanlıurfa…) Sayın bakanım.
Bu kılavuzun en büyük eksiği de şudur. İl emrinin kaldırılması. Önceki yıllarda var olan il emri kaldırıldı, neden bu yıl yok, seçim yok diye mi? Hani nerede Anayasadaki EŞİTLİK? Bu yıl evlendim, öğretmen eş seçtim diye mi bu haksızlık? Sorarım. Bakanımız il emri yerine tayininiz çıkmazsa 1 yıl aylıksız izne ayrılın diyor ki 1 yıl sonrası da tayin garanti değil, üstelik bu 1 yıl boyunca tayin için gerekli olan hizmet puanımız da verilmeyecek.

Bakanımız 3 yıl aylıksız olmayı kabul edersen eşinin yanına BELKİ gidebilirsin diyor. Bu devirde ekmek aslanın midesindeyken 3 yıl ne demek çocuk, aile, kariyer, geçim hepsi yalan olacak. Aile kurmak, çalışmak, eş olarak öğretmen seçmek suç mu ?

NEREDE ÇALIŞMA HAKKI, NEREDE AİLE HAKKI, NEREDE EŞİTLİK İLKESİ?
İl emri ne demek? İl emri şudur: Eş durumu sebebiyle tayin isteyen, ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin istemiş olduğu ile atamasının kesinlikle yapılmasıdır. Tayin isteyen eşin puanının yetmemesi durumunda valilik emrine atanmasıdır. Bu durumda, söz konusu öğretmen o ilin valiliğince uygun görülen okul ve kuruma atanır. Yani eşine, ailesine kavuşur.

Bu soru bir kanalda canlı yayınlanan bir programda sayın bakan Ömer Dinçer’e de soruldu.

İşte fiyasko:
BAKAN İL EMRİNİ BİLMİYOR MU, peki bilmiyorsa bilmediği şeyi nasıl kaldırabiliyor? Bu kılavuz sonrasında kendisini bir sürü davanın beklediğini bilmiyor mu?

TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLELER DEĞİL MİDİR? ÖĞRETMEN EŞLERİ AİLEDEN SAYILMAZ MI?

Zararın neresinden dönülürse kardır Bakanım, lütfen İL EMRİNİ GERİ GETİRİNİZ, isteğimiz HAMASET DEĞİL HAKKIMIZ.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×