Neler yeni

Çerkez Tavuğu

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
258
Beğeniler
3
#1
Çerkez tavuğu

Malzemeler
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
AFIYET OLSUN!
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Teşekkürler kardelen _07. :)


Bu çerkez tavuğu tarifi biraz tembel işi ve YALANCI ÇERKEZ TAVUĞUYMUŞ.:005:


NEDEN Mİ YALANCI?


Çünkü bayat ekmek ve ceviz bir tunç havanda yağı çıkıncaya üstüne azar azar tavuk suyu ilavesi ile kadar dövülür. Bu sos olmazsa çerkez tavuğu olmaz. En son kırmızı biberle üzeri renklendirilir. lezzetine lezzet katılır.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×