Neler yeni

Çikolatanın Sırrı

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
çocuk hikayeleri
okulöncesi hikayeleri
masallar
hikayeler

çocuk masalları
okulöncesi masalları

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir anneyle bir de güzel mi güzel şirin mi şirin bir kız çocuk varmış. Annenin adı Lisa çocuğun adı da Amymiş. Annesiyle Amy her kuzey rüzgârıyla birlikte ülkeden ülkeye, şehirden şehre, kasabadan kasabaya gezer dururmuş. Amy’nin annesinin diğer insanlardan farklı, çok özel bir yeteneği varmış. O da Lisa’nın harika çikolatalar yapmasıymış. Gittikleri her yerde Lisa bir çikolata dükkanı açarmış ve yaptığı güzel çikolataları bu dükkanda satarmış.
Günlerden bir gün yine bir kuzey rüzgarı esmiş ve Amy ile annesi bulundukları şehirden ayrılıp küçük bir şehre taşınmışlar. O sıralarda bu küçük şehirde bulunan insanlar Paskalya hazırlıkları ile ilgileniyorlarmış. Bu küçük şehirde yaşayan insanlar birbirlerini çok iyi tanırlarmış ama birbirleri ile çok iyi anlaşamazlarmış. Özellikle kral herkesin işine karışır ve onların arasını düzeltmek için hiçbir çaba göstermezmiş. Ta ki Amy ile annesi oraya taşınana kadar.
Lisa Paskalyadan önce çikolata dükkanını açabilmek için hazırlıklarını yapmaya başlamış. Dükkanın camlarını kapatarak içerde çeşit çeşit çikolatalar yapmaya başlamış. Herkes içerde olan biteni çok merak ediyormuş ama kimse de gidip dükkanın içinde neler hazırlandığına bakmaya cesaret edemiyormuş. Çünkü kral Amy ile annesinin orada olmasından hiç memnun değilmiş ve herkese onların dükkanına gitmemesi için baskı yapıyormuş.
Bu küçük şehirde Ann adında köpeği ile yaşayan huysuz ve yaşlı bir kadın varmış. Ann kimse ile konuşmak istemez, kimse ile görüşmezmiş. Sadece haftada birkaç gün köpeğini gezdirmek için dışarı çıkarmış ama bu zamanlarda da kimseyle konuşmazmış. Yine bir gün köpeğini gezdirmek için dışarı çıkmış, Lisa’nın çikolata dükkanın önüne geldiklerinde köpeği orda durmuş. Ann köpeğini alıp götürmek istese de köpek oradan ayrılmıyor ve dükkana girebilmek için onu çekiştiriyormuş. Bu olayı gören Lisa Ann’i dükkana davet etmiş ama o girmek istememiş. Tam o sırada köpek bir anda dükkana girivermiş. Tabi Ann’ da girmek zorunda kalmış. Lisa Ann’a dükkanına girdiği için yaptığı çikolatalardan birini ikram etmiş. Ann önce almak istememiş ama çikolata o kadar güzel ve cazip duruyormuş ki dayanamayıp almış ve yemiş. Bu yediği şey şimdiye kadar yediği en güzel şeymiş ve kendini o kadar iyi ve huzurlu hissetmiş ki o günden sonra Lisa ile görüşmeye başlamış. Artık her gün Lisa’nın dükkanına gidip bir parça çikolata yemeden duramıyormuş. Ann artık herkesle konuşmaya ve görüşmeye başlamış.
Ann’in davranışlarındaki değişikliği gören insanlar Lisa’yı ve dükkanındakileri iyice merak etmeye başlamışlar. Artık her gün Lisa’nın dükkanına birileri geliyor, dükkandaki çikolatalardan yiyor ve onunla arkadaşlık etmeye başlıyorlarmış. Yıllarca birbirlerine kötü davranan ve hiç mutlu olmayan bu küçük şehirde ki insanlar birbirlerine çok iyi davranmaya başlamışlar ve artık çok mutlularmış. Birbirleri ile sürekli tartışan iki küçük çocuk Lisa’nın dükkanındaki çikolatalardan yedikten sonra artık hiç kavga etmemeye başlamış. Anne ve babasının sözünü hiç dinlemeyen ve çevresindeki insanlara sürekli zarar veren bir çocuk da Lisa’nın dükkanındaki çikolatalardan yedikten sonra çok değişmiş. O da artık anne ve babasının sözünü dinleyen çevresindeki insanlara iyi davranan bir çocuk olmuş.
İnsanların böyle mutlu olmaları ve birbirlerine iyi davranmaları kötü kalpli kralın canını sıkmaya başlamış. Günlerce bu durumu nasıl değiştirebileceğini ve insanları nasıl eski hallerine çevirebileceğini düşünmüş. Paskalya hazırlıklarına kendini kaptıran insanlar ve Lisa kralın hain bir plan içinde olduğunu fark edememişler. Paskalya kutlamalarından bir gece önce şehirdeki insanlar bir eğlence düzenlemişler. Lisa ve Amy ’de dükkanı kapatarak bu eğlencenin olduğu yere gitmişler. Şehirdeki herkes şarkılar söylüyor, dans ediyor ve çok eğleniyormuş. Bu fırsatı kaçırmayan kral gizlice Lisa’nın dükkanına gitmiş. Bütün çikolataları bir çuvala doldurup onları yok etmeye karar vermiş. Çikolataları çuvala doldururken, çeşit çeşit çikolataların güzelliğine dayanamamış ve ağzına bir tane atmış.

 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×