Neler yeni

Çocuğum Çok Hırslı Kaybetmeye Dayanamıyor

annesena

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2016
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#1
“Çocuğum kaybetmeye dayanamıyor. Onu bu kadar yıkılmış görmek kalbimi Genellikle kaybetmeye başlar başlamaz rekabet içeren oyunlardan çıkıyor. Onunla oyun oynarken beni yenmesine izin veriyorum, fakat diğerleriyle oynarken onu, kaybetmekten nasıl kurtarabileceğimi bilmiyorum ? gibi bir soru içinde iseniz bu yazı tam size göre....

Çocuğunuzu, Kendinizi ve Durumu Anlayın

Bu çocuğun eri büyük çocuk olduğunu ya da “Ancak birinci ve en iyi olursam, kendimi değerli ve önemli hissediyorum inancını benimsemiş bir çocuk olduğunu tahmin edebiliriz. Bu inanç, çocukların birbirleriyle kıyaslandığı, ödülün ve övgünün kazanana gittiği yarışmaya odaklanmış veya ebeveynlerin birbirleriyle rekabet içinde olup doğru yanlışın eleştirildiği toplumlarda yaygındır. Ve bu inanç, gayret etme ve haz almanın kazanmaktan üstün tutulduğu, çocukların şartşız bir biçimde değer verildiği ve farklılıkların takdir edildiği ve ebeveynlerin elbirliği ile problem çözmeye başvurduğu bir uzlaşma atmosferinde yok edilebilir.

Öneriler
  1. Çocuğunuz üzerinde aşırı koruyucu olmayı bırakın ve müdahale etmeden, hayal kırıklığı yaşamasına izin verin. Bu onun, hayal kırıklığının yaşamın bir parçası olduğunu ve bununla başa çıkabileceğini öğrenmesine yardımcı olur. Durumu hemen düzeltmeye kalkışmadan, duygularını dinleyip onaylayın.
  2. Kasıtlı olarak her zaman kaybediyorsanız, çocuğunuzda her zaman kazanabileceği yanlış kanısını uyandırıyorsunuz. Ara sıra siz kazanırsanız, güvenli bir ortamda kaybetmeyi yaşayabilir. Hem oyunda duyduğunuz mutluluğu (kazanmada değil) hem de onun düş kırıklığını paylaştığınızı göstererek, ortamı güvenli bir havaya sokabilirsiniz.
  3. Çocuğunuz kaybetmiş olma duygusunu yatıştırdıktan sonra, ona “ne” Ve “nasıl” soruları' sorun. ‘'Oyunda hoşuna giden neydi? gibi sorular ile oyundaki önemi başka konulara çekin
  4. Sportmenliği tartışın. “İyi bir oyuncu olmak ne demektir sence? Kötü oyuncular için ne hissediyorsun? Kötü bir oyuncunun iyi bir oyuncu olmak için yapması gereken eri önemli şey nedir T İşte, oyunda; eşinizle veya diğer ebeveynlerle yaşadığınız kendi rekabetçiliğinize bir göz atın ve sizin de bu konu üzerinde uğraş verdiğinizi çocuğunuza itiraf edin.
  5. Anında değişiklik beklentisi içinde olmayın. Çocuğunuza, düş kırıklığını mertçe karşılayabilmeyi öğrenebileceğine olan güveninizi gösterin.
  6. Düş kırıklıklarını başarılı bir biçimde karşılama yolunuzu çocuklarınızla paylaşın. Onlara tecrübelerinizden ne öğrendiğinizi ve bunun hayatta size nasıl yardımcı olacağını düşündüğü' nüzü söyleyin.
  7. Çocuklarınızla kaybetmeyi ya da kazanmayı içermeyen, işbirliği gerektiren oyunlar oynayın. Bölgenizde bulunan kitap evlerinde rekabet içermeyen etkinliklerle ilgili birçok kitap bulabilirsiniz.
  8. Beraber olimpiyat oyunlarını veya diğer spor olaylarını izleyin ve yarışıp kaybeden oyuncuların tutumlarına özellikle dikkat çekin.
Kaynak: //www.alimanne.com/category/cocuk/cocuk-egitimi
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×