Neler yeni

'Çocuğum okula hazır mı?' sorusuna bilimsel çözüm...

Türkiye'de 4+4+4 eğitim sistemine yönelik geliştirilmiş bir test hazırlandı. ‘Bahçeşehir Okula Hazırlık Testi’ ile yeni eğitim yasasına göre çocuklarını bir yıl önce 1. sınıfa kayıt yaptıracak anne babalara okula başlama yaşı gibi kritik bir konuya bilimsel bir araçla veri sunmak amaçlandı.

Bahçeşehir Okula Hazırlık Testi (BOHT) bilimsel literatüre girmiş birçok test geliştiren New York Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Şirin başkanlığında uzman bir ekip tarafindan hazırlandı. 60-66 aylık çocukların okula akademik olarak ne denli hazır olduklarını ölçmek için tasarlandı. BOHT, tamamen Türkiye toplumu ve eğitim sistemi gerçeklerinden hareket edilerek geliştirildi ve Türk eğitim sistemindeki son değişiklikleri dikkate alarak hazırlandı.

Ekipte Gelişim Psikoloğu Dr.Selçuk Şirin, okul öncesi eğitim araştırmacıları Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Tülin Güler ve ODTܒden Dr. Refika Olgan ve okul öncesi eğitim uygulamacıları yer aldı. Bahçeşehir Koleji İlköğretim okullarında Rehberlik Servisi tarafından randevu alınarak uygulanacak Bahçeşehir Okula Hazırlık Testi’nden, 60-66 ay arasındaki tüm çocuklar ücretsiz olarak yararlanabilecek.

hürriyet

Forum istatistikleri

Konular
18,900
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos