Çocuklarla Aramızda geçen Diyaloglar Arşivi
İnternette konu araştırırken bir makale yazarının konu başlığı dikkatimi çekti, makaleyi sonuna kadar okudum. Sonra konu başlığı ile konunun hiç de alakalı olmadığını fark ettim.(Tabii benim açtığım konu başlığı okuduğum makalenin başlığnın aynısı asla değil, o zaman çalıntı olurdu.:005: )
Okuduğum bu makaleden esinlenerek bu konuyu açmaya karar verdim.
Bizim çocuklarımız somut düşünme devresinde olduklarından birçok deyimi olduğu gibi algılıyorlar. Ortaya çok ilginç diyaloglar çıkıyor.
İstiyorum ki burada bunları paylaşalım.
Söz konusu çocukların öğrencileriniz olması şart değil. kendi çocuğunuz, komşu çocuğu bile olabilir.
Bakalım neler neler okuyacağız.
İlk diyalog benden olsun.
)
5 yaşındaki torunum ile aramızdaki knouşma şöyle geçti.
Torun: Anneanne, hani kolumuzda tüyler var ya,
Anneanne: Evet, var. Bütün vücudumuz bu tüylerle kaplı. ( ne diyeyim, çocuğum onlar tüy değil,kıl desem kafası karışacak, o tüy dedi, tüy devam ettim.:005: )
Torun: Bazı insanların koltuk altında tüyler gördüm. Benim de böyle tüylerim olacak mı?
Böyle bir soru beklemedimden nasıl yanıt vereceğimi epeyce düşündüm.
Anneanne: Çocukların böyle tüyleri olmaz. 12-13 yaşına gelince herkesin koltuk altında böyle tüyler olur.
Torunum ''Hııı'', dedi, kafasını salladı.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13
diye saydı. Ben ne saydığını çok iyi anladım. Siz de bilebildiniz mi? :005:
İnternette konu araştırırken bir makale yazarının konu başlığı dikkatimi çekti, makaleyi sonuna kadar okudum. Sonra konu başlığı ile konunun hiç de alakalı olmadığını fark ettim.(Tabii benim açtığım konu başlığı okuduğum makalenin başlığnın aynısı asla değil, o zaman çalıntı olurdu.:005: )
Okuduğum bu makaleden esinlenerek bu konuyu açmaya karar verdim.
Bizim çocuklarımız somut düşünme devresinde olduklarından birçok deyimi olduğu gibi algılıyorlar. Ortaya çok ilginç diyaloglar çıkıyor.
İstiyorum ki burada bunları paylaşalım.
Söz konusu çocukların öğrencileriniz olması şart değil. kendi çocuğunuz, komşu çocuğu bile olabilir.
Bakalım neler neler okuyacağız.
İlk diyalog benden olsun.
5 yaşındaki torunum ile aramızdaki knouşma şöyle geçti.
Torun: Anneanne, hani kolumuzda tüyler var ya,
Anneanne: Evet, var. Bütün vücudumuz bu tüylerle kaplı. ( ne diyeyim, çocuğum onlar tüy değil,kıl desem kafası karışacak, o tüy dedi, tüy devam ettim.:005: )
Torun: Bazı insanların koltuk altında tüyler gördüm. Benim de böyle tüylerim olacak mı?
Böyle bir soru beklemedimden nasıl yanıt vereceğimi epeyce düşündüm.
Anneanne: Çocukların böyle tüyleri olmaz. 12-13 yaşına gelince herkesin koltuk altında böyle tüyler olur.
Torunum ''Hııı'', dedi, kafasını salladı.1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13
diye saydı. Ben ne saydığını çok iyi anladım. Siz de bilebildiniz mi? :005: