Neler yeni

Demiryolu Usulü Biftek Sarması (dana rulo)

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Demiryolu Usulü Biftek Sarması (dana rulo)

mutfak
et yemekleri
biftek sarması
biftek
dana rulo



Yemeğin adının nereden geldiğini tahmin edersiniz. Ayağınız Ankara gar lokantasına düşerse mutlaka bu özel yemeği yemenizi tavsiye ederim. Tarif bizzat aaşçısından alınmıştır.:)


4 kişilik

Malzeme:
4 büyük dilim dana bifteği
1 orta boy havuç
Kornişon turşusu
4 domates

Sosu için:
1/2 bardak su
1 yemek kaşığı un
1 fincan süt
1 çorba kaşığı salça

Yapılışı:
Çok ince dövülerek hazırlanmış bifteklerin içine jülyen kesilmiş havuçlar ve turşu koyalım.
Biftekleri bohça gibi düzgün saralım. Bir pamuk sicim / yorgan ipliği ile bağlayalım.
Yağsız kırdırılan tavada 10 dakika kadar her tarafını nar gibi kızartalım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Bifteklerin üstüne ekleyelim. tavanın kapağını kapatalım. En düşük ısıda 15 dakika pişirelim. Bifteklerin diğer yüzünü çevirip 20 dakika daha pişirilelim.
Sicimleri çıkartalım.
Tavadaki mayiiyi sos malemesi ile karıştırıp beş dakika pişirelim. Sosu bifteklerin üzerine gezdirip yanında patates püresi ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×