Neler yeni

Egzersiz Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Egzersiz Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

• Egzersiz öncesi çok yoğun yemek yemek sakıncalıdır. yemek en erken 2 saat öncesinden yenilmelidir. Mümkün olduğu kadar hafif yiyecekler tercih edilmelidir.

• Egzersiz öncesi ve sonrası çok su içmek yine rahatsızlık verir. Fakat egzersiz sırasında vücut su ile birlikte elektrolit kaybeder. Bu elektrotlar kalp kasının çalışması ve diğer kas gruplarının çalışması için çok önemlidir.(Elektrolit kaybı kalpte aritmilere ve kabin ani durmasına neden olabilir.)Ve kaybedilenlerin mutlaka geri yerine getirilmesi gerekir. Egzersiz sonrası bol su, ayran vb. içecekler alınmalıdır. Bu alımlar egzersiz sırasında hafif, egzersiz sonrasında yoğun olmalıdır.
Yine su yağ dokusunu mobilize ettiği için, su içimi çok önemlidir.

• Egzersizle birlikte, vücut ısısı 42 C’ye kadar çıkabilir. Bu ısının dışarı verilmesi gerekir. Aksi takdirde artmış ısı hücrelerdeki sıvının buharlaşmasına ve sonuçta kalpte problemlere neden olur. Bunun egzersiz sırasında vücut ısısını dışarı verecek kıyafetler giyilmeli ve egzersiz sonrası sauna ve sıcak duş alınmamasını öneriyoruz. Ilık –soğuk suyla duş alınması çok uygundur.

• Diabetus mellitus(şeker), hipertansiyon, kanser, böbrek rahatsızlığı, kardiyak problemleri vb. olan kişiler bir uzmana danışmadan asla egzersiz yapmamalıdırlar.

• Egzersiz sırasında hareketler ne çok hızlı ne çok yavaş yapılmalıdır.

• Bir kerede çok hareket yapmak yerine gün içinde sık sık ve az az egzersiz yapmak daha uygundur.

• Hareket sayısı düşükten başlayıp, belli bir sürede arttırılalar ilerleyici bir program çizilmelidir. Fakat artış belli bir sayıya kadar yapılmalıdır.



(Alıntıdır)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×