Neler yeni

Ev Ziyaretinde Yaptıklarım ve Değerlendirme Formu

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Ev Ziyareti formu
ev ziyaretinde neler yapılır
ev ziyaretinde neler yapıyorsunuz
ev ziyaretine giderken
ev ziyaretinde



Ev Ziyareti formunu ve bir öykü kitabını ev ziyaretine giderken yanımda götürüyorum.

1.Çocuğun beni karşılamasındaki özgüvenini gözlemliyorum. Beni odasına götürmesini istiyorum. Anneyi de yanımıza alıp hep birlikte odası varsa odasına, yoksa uygun bir odaya geçiyoruz.

OYUNCAK İLE BİLİŞSEL ETKİNLİK ÇALIŞMASI:

2. Kız çocuğu evine gitmişsem bebeklerini, erkek çocuğunun evine gitmişsem arabalarını getirmesini istiyorum.
3. Araba ya da bebeklerinin özelliklerini anlatmasını istiyorum (Renk, yapıldığı malzeme, sert-yumuşak gibi).
4. Benzerliklerine göre yan yana koymasını istiyorum.
5. Neye göre benzer olduklarını soruyorum.
6. Belirli özelliklerine göre örüntü oluşturma örneği gösterip tamamlamasını istiyorum. Ardından, kendisinin bir örüntü oluşturmasını, benim tamamlayacağımı belirtiyorum. Oyunun sonunda ben tamamlayamıyorum;nasıl tamamlanması gerektiğini bana kendisi anlatıyor. Onun puanı olduğunu, benim ise hiç puanım olmadığını söylüyorum.;)

KİTAP ÇALIŞMASI:

1. Kitaplarını getirmesini istiyorum. Kitaplarını saydırıyorum. Veliye bu arada, hangi kitapların yaş özelliğine uygun ya da uygun olmadığını belirtiyorum.
2. İnce-kalın, büyük-küçük, eski-yeni, ciltli-sipiralli oluşuna göre ayırmasını istiyorum. Genelde sipiral sözcüğünü bilmedikleri için bunu açıklıyorum, çocuğun yeni bir kelime öğrenmesinin önemini veliye vurguluyorum.
3. Kitapların kapaklarını birbirleri ile kıyaslatıyorum.
4. Daha önce açtığım konu olan etkili kitap okuma / anlatma tekniğini uygulamalı olarak veliye öğretiyorum.

PUZZLE ÇALIŞMASI

1. Kullanılmış bir boyama kitabı sayfasındaki beğendiği bir resmi kesmesini istiyorum. Bu sayfanın şeklini soruyorum. İkiye katlamasını istiyorum. Şeklin şimdi yine dikdörtgen mi yoksa kare mi olduğunu soruyorum. Kare yapmak için nasıl katlaması gerektiğini sorduktan sonra, üçgen katlamasına yardım ediyorum. Yanda kalan dikdörtgeni de katladıktan sonra, kat yerlerinden kesmesini söylüyorum.
2. Çocuk kesme işi ile meşgulken ben, ev ziyareti değerlendirme formundaki bazı soruları veliye soruyorum. Gözlemlerim sonucu; çocuğunun geliştirilmesi gereken yönleri ile ilgili oyun örnekleri verip, önerilerde bulunuyorum.
3. Kesme işini tamamlayan çocuğa dönüp satın almadan, para ödemeden bedavaya puzzle yaptığını, bu puzzleını bir kâğıda yapıştırıp yarın okula gelirken getirdiğinde arkadaşlarına da puzzle yapma önerisi sunabileceğini belirtip, ziyareti tamamlamadan önce, çocuğa ait sanat eserlerinin odasında ve evin farklı yerlerine asılmasının önemini anlatıyor, ev sahipliği için aileye teşekkür edip ziyareti bitiriyorum.

Daha sonra ''ev ziyareti gün ve saatini belirleme çizelgesi'' nin değerlendirme bölümüne ziyaret izlenimi sonucunu yazıyorum.
Ev ziyareti değerlendirme formundaki (+) ları topluyorum. Uyarı aralığını buluyorum. Burada sayısal değerlendirme yapmıyorum. Önemli olan hangi alanda velinin geliştirilmeye ihtiyacı varsa onu belirleyip, ona göre okulda yapacağım bireysel veli görüşmesine yer veriyorum. Bu doğrultuda-gerekirse- velinin etkinliğe katılımını sağlayarak gerekli gördüğüm konuda veliyi bilgilendirmiş oluyorum.

 
Katılım
11 Kas 2011
Mesajlar
6
Beğeniler
0
#3
Hocam tek kelimeyle harikasınız:)Sizin gibi bir öğretmen olmak çok zor givi geliyor bana.Her konuda ne kadar da başarılısınızi gerek planlar. gerek aile katılımı:)Okulöncesinin hem teorik hem de uyguluması konusunda sizin gibi olmayı çok isterim.
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#4
Hocam tek kelimeyle harikasınız:)Sizin gibi bir öğretmen olmak çok zor givi geliyor bana.Her konuda ne kadar da başarılısınızi gerek planlar. gerek aile katılımı:)Okulöncesinin hem teorik hem de uyguluması konusunda sizin gibi olmayı çok isterim.
karamel_arzu;Benim deneyimlerimden yararlanarak öğretmenlik performansınızı arttırmaya çalışmanız beni mutlu etti. Eminim benim yaşıma gelmeden benden çok daha başarılı ve paylaşımcı olacağınıza inancım sonsuzdur.
 
Katılım
15 Eyl 2012
Mesajlar
589
Beğeniler
16
#5
EMEL HOCAM OKULÖNCESİ NETTE PAYLAŞMIŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLERİ TAKİP EDİYORUM VE KENDİ ADIMA SÖYLEYEYİM BANA ÇOK ŞEYLER KATTI EMEKLERİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×