Neler yeni

Gerinme ve Esneme Hareketleri

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
400
Beğeniler
1
#1
Esnemek ve gerinmek vücut kaslarını ve eklemlerini rahatlatır. Spordan önce yapılan kontrollü gerinme hareketleri sakatlanmaları engellemesinin yanı sıra performansı da arttırmaktadır. Bu bölümde, kendi başınıza rahatlıkla uygulayabileceğiniz belli başlı esneme ve gerinme hareketlerini bulabilirsiniz.

1. Omuzlar önce önden arkaya doğru sonra da arkadan öne doğru döndürerek hareket ettirilir.



2. Ayaklar 1,5 omuz genişliği açık, baş sağdan sola, sonra ters yönde 8'er kez yavaşça döndürülür.



3. Ayaklar bir omuz mesafesi açık, kollar dirseklerden kırılarak omuz etrafında önden geriye doğru döndürülür.



4. Kollar önde, göğüs hızasındadır. Avuç içleri size dönük olacak şekilde eller kenetlenir. Eller ve baş ileri sırt ise geriye doğru esnetilir.



5. Kollar arkada bağlı, avuç içleri içe doğru. Kollar belden yukarıya doğru kaldırılırken bir yandan göğüs ileri vücut esnetilir.



6. Ayaklar 1,5 omuz genişliği açık. Dizleri kırmadan önce öne sonra sağa ve sola esnenir ve doğrularak hareket tekrar edilir.



7. Önce sol kol havaya kaldırılır, vücut yavaşça sağdan dönerek öne doğru kollar yere değecek şekilde eğilir. Doğrulduktan sonra ters yönde tekrar edilir.



8. Ayakta bir el ile duvardan destek alınır. Önce sağ el ile sağ ayak arkadan tutulur ve hafifçe gerdirilir. Sonra aynı hareket diğer ayak ile yapılır.



9-
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×