Neler yeni

Gül böreği

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
258
Beğeniler
3
#1
Malzemeler

Yufka (3 adet), Patates (6 adet haşlanmış), Süt (1 su bardağı), Yumurta (1 adet), Soğan (2 adet), Sıvıyağ (1 çay bardağı), Taze nane (2 tutam), Maydanoz (1 tutam), Kaşar peyniri (1 su bardağı rendelenmiş)


Adım Adım Pişirme

1- Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. Bu sırada 6 adet haşlanmış patatesi rendeleyin. 2 adet soğanı halka biçimde kesin ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

2- 2 tutam nane ve 1 tutam maydanozu ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşince tavaya patatesleri, kıyılmış 2 tutam nane, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.

3- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini kavurduğunuz patateslerin üzerine serpin.

Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları açın ve ikiye bölün. Bölünmüş olan yufkanın bir bölümünün üzerine hazırladığınız kremayı bir fırça ile sürün.

Krema hazırlığı: 1 bardak sütü derin ve çukur bir kaba dökün. Yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra iyice çırpın.

4- Yufkanın içine iç malzemesini de koyun. Yufkayı yuvarlayın ve gül gibi sarın. Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Yufkanızın ikinci parçasını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×