Neler yeni

Haşhaşlı Revani

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Haşhaşlı Revani

revani,
tatlı
haşhaş
ramazan tatlıları







Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1çay bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Kabuğu ile birlikte 4/1 limon
Üzeri için:
  • 1 paket kremşanti
  • Krem şanti paketinde belirtilen kadar süt.
Yapılışı:

3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı suyun içine atacağınız kesilmiş limonu ekleyip şerbeti on dakika kaynatıp soğumaya bırakın.


3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserle iyice çırpın.
1 su bardağı yağı ilave edip çırpmaya devam edin,
1çay bardağı öğütülmemiş siyah haşhaşı ekleyin
1 su bardağı irmiği ve
1 su bardağı una 1 paket kabartma tozu ekleyip birlikte eleyin ve yarım limon suyu ile limon kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Hamur katı kıvamlı olacaktır.

Hamuru yağlanmış tepsiye ( büyük kare borcam) dökün ve 180 derece ısıttığınız fırına verin.


1 paket krem şantiyi sütle hazırlayın. Buzdolabında bekletin.

Keki fırından çıkarınız. Bir bardak soğuk suyu üzerine gezdirin. Bir- iki dakkia kadar bekleyip henüz sıcak olan kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.



Soğuduktan sonra hazırlayıp dolapta beklettiğiniz krem şantiyi tatlının üzerine yayın ve biraz haşhaş serperek tatlınızı süsleyin.

Bu kadar işlemin ardından yorgun tatlınızı buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

ÇOK ÖNEMLİ DİP NOT:

* Tatlı, reçel gibi şerbet gerektiren şuruplar yapacağınızda şekerinizin pancar şekeri olup olmadığına dikkat ediniz. Yoksa istediiniz şerbet kıvamı tutturmanız zordur.

** Fırınınızı önce 180 derecede ısıtınız, keki fırına verdikten 5 dakika sonra fırınınızın ısısını160 dereceye getirip nar gibi pembeleşinceye kadar pişirmeye devam ediniz.

*** Revaniyi borcamda pişirecekseniz; camın ısı iletkenliğinin metale göre az olmasından camın alt tabanı yeterince kızarmayacaktır. Buna çözüm olarak; fırınınızın tepsisinin birini üst rafta boş olarak bırakınız. Bu kekin üst yüzeyinin çabuk kızarmasını önleyecektir. ya da orta raf yerine ilk rafa kekinizi yerleştirmenizde yarar vardır.

**** Pişen revaninize doğrudan şerbeti dökerseniz şerbet homojen dağılmayacak üstten alta süzülecektir. Bir bardak soğuk su ile ıslanan revani, şerbetin dibe çökmesini önleyecektir.

Eh herkes püf noktası söylemez.:) kıymatimi biliniz. :)
 
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
758
Beğeniler
2
#2
Çekilmemiş haşhaşla yapılan harika bir tatlı. Severek yerim, bir-iki kez de yaptım :) Teşekkürler Emel Öğretmenim...
 
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
420
Beğeniler
0
#3
Handan Öğretmenim orucun daha ilk saatinde yapılacak iş mi bu? :D :011:

Emel Öğretmenim teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×