Neler yeni

Havuç' un Doğum Günü

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
meyve ve sebzelerle ilgili masallar
havuç la ilgili masallar
okulöncesi masalları
türkçe dil etkinlikleri
Havuç' un doğum günü​

HAVUÇ' UN DOĞUM GÜNÜ

Bir varmış bir yokmuş Allah'ın yarattığı gıdalar birbirinden lezzetliymiş.
Şeftali nar karpuz elma üzüm muz her birinin tadı kokusu farklıymış.

birinin güzelliği diğerine benzemezmiş.

o kadar iyi geçimli o kadar güzel bir arkadaşlıkları varmış ki kendi aralarında konuşur, oynaşırlarmış, sıkıntılarını sevinçlerini hep birlikte paylaşır, mutlu mutlu yaşarlarmış..

işte böyle zamanların birinde pırasa ıspanak lahana ve havuç çok iyi arkadaş olmuşlar. Havucun doğum günü yaklaşıyormuş. Pırasa ıspanak ve lahana bir araya gelerek konuşmuşlar.

- havuç'un doğum günü geliyor. Ona ne hediye alsak acaba demişler.

ıspanak ;

- havuç benim yeşil elbisemi çok beğenirdi. ona benimki gibi kabarık bir elbise alalım demiş..

Lahana
- hayır havuç benim beyaz kabarık olan elbisemi daha çok beğenirdi ona aynısını alalım demiş

Pırasa ise

- Aslında benimki gibi yeşil ve uzun bir pantolon ile beyaz bir gömlek daha iyi olur. Üstünede sarı püsküllü şapkasını aldıkmı nasıl sevinir kim bilir ? demiş..


ıspanak , lahana, ve pırasa aralarında tartışmaya başlamışlar. Her biri kendi beğendiği hediyeyi almayı düşünüyormuş. bu konuda bir karara varamamışlar. sonunda pırasa şöyle bir fikir atmış ortaya;

- Arkadaşlar boşuna tartışıyoruz En iyisi herkes istediği hediye yi alsın
diğerleride bu fikri kabul etmişler. Nihayet havucun doğum günü gelmiş. ıspanak pırasa ve lahana doğum gününe gitmek için en güzel kıyafetlerini giyinmişler.

Ispanak yeşil elbisesini giymiş Etekleri kat katmış. okadar güzelmişki lahana beyaz kabarık elbisesini giymiş. öbek öbek açılmış bir gelin gibiymiş sanki..
Pırasa yeşil uzun pantolonuyla beyaz gömleğini giymiş. Saçlarını taramış üstüne püsküllü beyaz şapkasını takmış..

Üç arkadaş hediyelerini de alarak güle oynaya havuçun evine gitmişler..havuç onları kapıda karşılamış İçeriye girdiklerinde birde ne görsünler !!!

Marul kıvırcık ve maydanoz da oradalar. Onlarda havucun doğum günü için gelmişler. Bütün arkadaşlar çok eğlenmişler. Havuç un yaptığı pastayı hep birlikte yemişler.

Sıra hediyeleri açmaya geldiğinde hepsi çok heyecanlıymış.

Ispanak hediye paketini havuca vermiş. Havuç paketi almış. Neşeyle açmış. Paketin içinden yeşil bir elbise çıkmış.. gerçektende bu havucun çok beğendiği bir elbiseymiş.
Havuç hemen üzerine giymiş. ama elbise olmamış..
Çünkü yeşil elbise havuca çok büyük gelmiş.

Bu kez lahana hediyesini vermiş havuç lahananın getirdiği paketi açmış oda havuca beyaz ve kabarık bir elbise almış havuç bu elbiseyide çok beğenmiş. hemen giymiş.. amaaa bu elbisede çok bol gelmiş. havuç kabarık beyaz elbisenin içinde kaybolmuş. sadece başı gözüküyormuş. havuç ve arkadaşlaro bu hâle çok gülmüşler.

sıra gelmiş pırasanın hediyesine oda arkadaşını öpmüş kutlamış hediyesini vermiş. Pırasanın hediye paketinden ise yeşil ve uzun bir pantalon ile beyaz bir gömlek ve bir şapka çıkmış. havuç hemen pantalonla gömleğini giyinmiş şapkayı takmış arkadaşları yeniden gülmeye başlamış çünkü pırasanın aldığı kıyafetin paçası ve kolları o kadar uzunmuşkiii havucun hiçbir yeri gözükmemiş. pantalonun bir paçasıda boş kalmış. çünkü havucun bir tek bacağı varmış helede başındaki püsküllü şapka!! o kadar büyükmüşki gözlerine kadar inmiş her taraf kararmış. Havuç bir sağa bir sola yürümüş ve düşmüş. çünkü şapka çok büyük gelmiş. Havuç etrafını görmemiş. Marul kıvırcık maydanoz havuç ve diğerleri gülmekten katılmışlar. sıra gelmiş onların aldığı hediyeye Onlar havuca turuncu bir elbise ile yeşil bir şapka almışlar. Havuç hemen bunları giymiş. ikiside tam olmuş. HAvuç hiç çıkarmamış. Bütün arkadaşlarına teşekkür etmiş. O kadar güzel ve o kadar mutlu olmuşki......

ıspanak pırasa ve lahana aldıkları hediyeleri değiştirmişler.. yerlerine havuca uygun kıyafetler almışlar..

havuç giyinmiş hepsi o kadar uymuşki buna çok sevinmişler. Arkadaşlığın güzel anlarından birini böylece paylaşmışlar. Neşeli eğlenceli bir doğum gününü daha geride bırakmışlar..


Mutlu düşler ülkesi masallarından Alıntııdır..

Arkadaşlar bu masalı ilk okuduğumda çok keyif almıştım sizlerle paylaşmak istedim her türlü anlatıma uygun bir masal keyifli uygulamalar.. :39amor:
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×