- Katılım
- 9 Kas 2011
- Mesajlar
- 258
- Beğeniler
- 3
Havuçlu Kek
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı
1.Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
2.Malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
3.Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
4.Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
NOT 1 : Dilerseniz kek üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
NOT 2 : Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyük bir kek kalıbı kullanmanızda yarar var.
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı
1.Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
2.Malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
3.Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
4.Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
NOT 1 : Dilerseniz kek üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
NOT 2 : Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyük bir kek kalıbı kullanmanızda yarar var.