Neler yeni

İl İçi Yer Değiştirmeyle İlgili Can Alıcı Sorular

Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
114
Beğeniler
0
#1
2012 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu ile ilgili Bakanlıktan açıklama bekleyen sorular :

1- Kılavuzun “Başvurular” başlıklı 4. maddesinde; “06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, sözleşmeli öğretmenlikten 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçenler ile 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarına atananlar ile 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapmakta olan öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.” şeklinde yer alan açıklama nedeniyle 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçenler ile 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapmakta olan tüm öğretmenler 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 26. maddesi, 1. fıkrasındaki "Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler" hükümlerine göre zorunlu hizmetten muaf olduklarından il içi yer değiştirme hakkına sahip gözükmektedirler.

Buna göre; 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçenler bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabiliyor iken 06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar neden yer değiştirme isteğinde bulunamamaktadırlar? Bu durumda açılacak davalar hakkında MEB ne düşünmektedir.
2- Okulumda norm kadro fazlasıyım. Kendi okulum tercihlerime açılmıyor. Hâlbuki ikinci kez sıra çalıştırılınca bana sıra gelebilir. Sıra çalıştırılacaksa öğretmenlerin kendi okullarını tercih etmeleri sağlanacak mıdır?

3-Okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden bu okullardaki öğretmenlerin hizmet süreleri doğruyu yansıtmamaktadır. Bu öğretmenlerin hizmet süreleri güncellenecek midir?

4- 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğin "İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 26. maddesi, 1.fıkrasındaki "Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler" hükümlerindeki 3 yıl şartının aranmasında,

Aynı maddenin 15. fıkrasındaki "Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir." hükümleri gereğince,

Öğretmenlerden görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olanların il iç yer değiştirme isteklerinde 3 yıllık sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen sürelerde birlikte değerlendirilecektir.

Bu nedenle Okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden bu dönüştürülen okullardaki öğretmenlerinde 3 yılının hesabında okullarının dönüştürülmeden önceki hizmet sürelerinde birlikte değerlendirilecek midir?

Okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden bu okullarda ki öğretmenler yer değiştirme isteğinde bulunduklarında “okulum ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldü” seçeneği çıkacak mıdır?

5-Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 5. fıkrasına göre atamaları resen yapılan norm kadro fazlası öğretmenler; yönetmeliğin 26. maddesi, 15.fıkrasına göre görev yerleri istekleri dışında değiştirildiğinden 3 yılın hesabında eski görev yerlerindeki sürelerinde hesaplanması gerekmektedir. Fakat yer değiştirme isteğinde bulunduklarında “norm kadro fazlası iken görev yerim resen değiştirilmiştir. Bu nedenle başvuruda bulunuyorum” seçeneği çıkmamaktadır. Bu seçenek yer değiştirme ekranına eklenecek midir?

6- İl içi yer değiştirme isteğinde bulunup bu isteği gerçekleştirilen öğretmen, eşi il dışı yer değiştirme isteğinde bulunup eşinin il dışı yer değiştirme isteği gerçekleştiğinde eşinin yanına özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir mi?

7- İl içi yer değiştirme isteğinde bulunup bu isteği gerçekleştirilen öğretmen alan değiştirme işlemlerine başvurabilir mi?

8-Müstakil müdürlüğü olmayan okullardaki öğretmenler il dışındaysa (tatildeyse), İl içi yer değiştirme isteğinde nasıl bulunacaklardır?

9-Görevlendirme ile çalışanlar görevlendirmelerini iptal ettirdiklerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler midir? Bulunamıyorlarsa Kılavuzun “Başvurular” başlıklı 4. maddesinde; “06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapmakta olan öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.” şeklinde bulunan açıklama neden yapılmıştır?

10-Türkçe öğretmeni olan birine sadece ortaokulların görünmesi gerekmez mi? Neden ilkokullar görünüyor?

11- Kılavuzun “Başvurular” başlıklı 4. Maddesine göre başvuru hakkı bulunanlar elektronik ortamda başvuru yapamamaktadır. Bu sorun çözülecek midir?

13- 632 sayılı KHK'dan önce sözleşmeli iken KHK dan önce KPSS puanıyla atanan öğretmenlere yapılan haksızlık giderilecek midir? Önceki Bakan Nimet hanım, bu konudaki sıkıntıyı çözen bir taslak hazırlamış ve bu taslak basına dahi yansımıştı. Yeni yönetim eskiyi bilemeyeceği için bunu hatırlatmak istiyoruz. Kendi çözümleri var mıdır? Yoksa bu sorunu yeni mi duyuyorlar...

Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×